Het Terras

33 woningen
Plaats Schiedam
Locatie Burg. van Haarenlaan
Opdrachtgever Woonplus Schiedam
Architect Spring Architecten
Bouwtijd 12/09 – 11/10
Het_Terras_2.jpg
Het_Terras_1.jpg
Het_Terras_2.jpg
Het_Terras_1.jpg

Aan de noordrand van Schiedam-Centrum ligt de wijk Nieuwland, een wijk die in de jaren vijftig is verrezen om de enorme woningnood van toen het hoofd te bieden. Er is nu een herstructureringsplan opgesteld waarbij de bewoners intensief hebben meegedacht om het woningaanbod in de wijk Nieuwland ingrijpend aan te passen. Er zijn winkels in de buurt, er is ruimte voor kinderen om te spelen en er is veel openbaar groen.

De woningen van dit project liggen verdeeld over twee bouwblokken aan de Burgemeester Van Haarenlaan. Tussen de bouwblokken is een doorgang van de Burgemeester Van Haarenlaan naar de achterzijde van Het Terras. De 33 eengezinswoningen zijn standaard in drie woonlagen uitgevoerd en hebben een oppervlakte van 138 m2. De woonlagen zelf zijn alles behalve standaard.

De flexibele woningplattegronden bieden voor het gebruik, de indeling en het interieur uiteenlopende mogelijkheden. Zo kon men kiezen voor een extra slaapkamer creëren, een hobbykamer, een woonkeuken of kantoorfaciliteiten aan huis op de begane grond. Hierdoor heeft elke woning een eigen indeling en karakter. Een vierde woonlaag die aan de bewoners nog meer wooncomfort biedt, was optioneel en zou 29 m2 extra ruimte geven.

Download projectblad (PDF)