Bomenpark

81 woningen
Plaats Rotterdam
Locatie Laurens van Kuikstraat e.o.
Opdrachtgever Waal Ontwikkeling
Architect Van der Linde
Bouwtijd 06/02 – 09/03
Bomenpark1.jpg
Nessel81kl_2.jpg
Bomenpark1.jpg
Nessel81kl_2.jpg

In Nesselande zijn 81 woningen gerealiseerd: 52 geschakelde woningen (Linde), 21 vier-onder- één kapwoningen (Berk), 8 twee-onder-één-kapwoningen (Catalpa). Alle woningen beantwoorden op hun eigen manier aan de welgestelde sfeer, ruimte en vriendelijkheid van de typische architectuur van de tuin-steden uit de jaren dertig, maar dan met een eigentijdse invulling.

De samenhang bestaat uit de keuze van natuurlijke materialen en de warmte van de overwegend donkerrode baksteen en donkere dakvlakken, vaak met een sterke horizontale en verticale belijning en royale dakoverstekken. Zo worden er ook keramische dakpannen toegepast in plaats van betonnen. Het basement van metselwerk, de over de hele breedte van de woning doorgetrokken glaspartij op de eerste verdieping en de indeling van de ramen en dakkapellen en de erkers accentueren de horizontale geleding. De extra hoge kap geeft de woning een rijk karakter.

Voor alle woningen geldt dat bijzondere aandacht is besteed aan een open relatie tussen het wonen binnen en het leven buiten. Ook met het milieu is rekening gehouden onder andere door het toepassen van stadsverwarming en het opvangen van het regenwater binnen de wijk.

Download projectblad (PDF)