Zuiderheul

14 woningen
Plaats Kwintsheul
Locatie Lange Wateringkade e.o.
Opdrachtgever Tilro en Duin
Architect F. van der Laan
Bouwtijd 04/06 – 03/07
_S9L1805
zuiderheul1.jpg
_S9L1805
zuiderheul1.jpg

Waal heeft in opdracht van projectontwikkelaar Tilro en Duin het project bestaande uit 5 woningen en 9 appartementen in Kwintsheul uitgevoerd.

Dit plan komt op de plaats van een zuurkoolfabriek en is aan de ene zijde gelegen aan de Berkenhove en aan de andere zijde aan de Lange Wateringkade. Door de ligging aan de smalle Lange Wateringkade en het woonerf Berkenhove was de bereikbaarheid van dit project een extra uitdaging.

Aan de Berkenhove worden 5 woningen “ingevuld” tussen de bestaande woningen aldaar. Aan de Lange Wateringkade worden 9 appartementen gerealiseerd in drie bouwlagen: 2 appartementen op de begane grond, 4 appartementen op de 1e verdieping en 3 appartementen op de 2e verdieping.

In het gebouw is een onderdoorgang opgenomen. Hierdoor hebben de eigenaren van de woningen en appartementen toegang tot een tussengelegen parkeerplaats en de achterzijde van hun woning of appartement.

Het appartementengebouw is voorzien van een lift. Constructief gezien zijn de woningen en appartementen gebouwd op een fundering, waaronder in de grond gevormde palen.

De verdere opbouw is voorzien in kalkzandsteen wanden, breedplaatvloeren, systeemkappen en een gemetselde gevel voorzien van houten kozijnen.

Download projectblad (PDF)