Energieneutrale Twins Naaldwijk in aanbouw

4 oktober 2017

Op 19 september jl. vond de feestelijke start plaats van de bouw van twee appartementencomplexen, genaamd ‘Twins’. Ze worden gerealiseerd in Naaldwijk in de wijk Hoogeland, in opdracht van Vorm Ontwikkeling.

De architectuur kenmerkt zich door een industriële en stoere uitstraling met een strak lijnenspel. Dankzij de grote raampartijen heeft elk appartement een lichte woonkamer. De appartementen zijn verdeeld over 4 woonlagen, hebben een ruim balkon met uitzicht op het water en zijn georiënteerd op het Zuiden. Er zijn 4 verschillende woningtypen met een oppervlakte variërend van 75 tot 114 m2. Alle woningen hebben vloerverwarming en -koeling. In de kelder bevinden zich de bergingen en parkeerplaatsen.

Zoals alle woningen in de wijk Hoogeland, worden ook de Twins aangesloten op het kassenwarmtesysteem. Restwarmte uit de kassen wordt gebruikt om de appartementen te verwarmen. En de zonnecellen wekken niet alleen genoeg stroom op voor de verwarming, koeling, ventilatie en het warme tapwater, maar ook (bij gemiddeld gebruik) voor verlichting en huishoudelijke apparatuur. De woningen zijn daarmee Nul op de Meter. Een appartement wekt gegarandeerd net zoveel energie op als een normwoning verbruikt op jaarbasis.

Twins-2.jpg
171004-Twins-start-2.JPG
171004-Twins-start-1.JPG
Twins-2.jpg
171004-Twins-start-2.JPG
171004-Twins-start-1.JPG