Talenten optimaal benut in Alblasserdam

23 april 2014

In Alblasserdam werd op woensdag 16 april jl. de eerste paal geslagen van het pand waarin de Ds. Joannes Beukelmanschool, peuterspeelzaal Kiekeboe en dagactiviteitencentrum Wilgenheim van de stichting Adullam onderdak krijgen. De drie organisaties belanden niet alleen onder één dak, maar zullen ook de bestaande samenwerking verder uitbreiden.

Dankzij de samenwerking komen leerlingen al op jonge leeftijd in aanraking met mensen met een beperking. Bezoekers van het dagactiviteitencentrum zullen voor de school diverse werkzaamheden uitvoeren, zoals het onderhoud van de tuin, koffie schenken en kopiëren. Een aantal van hen zal bovendien gebruikmaken van lesmateriaal van de Beukelmanschool.

Marco de Bie, Waal: "Gaaf om te zien hoe groot de betrokkenheid van leerlingen, ouders, leerkrachten, cliënten, begeleiders en de omwonenden is! Zelden heb ik zo’n grote toeloop van mensen gezien bij een eerste paal feestje."

Dick van Vliet, Van Vliet Bouwmanagement: "De planontwikkeling van dit project heeft stap voor stap, in allerlei vormen van langdurig overleg, plaatsgevonden. Ondanks de verschillen van inzicht op onderdelen hebben de partijen elkaar met respect behandeld. Ik weet zeker dat Waal sneller zal bouwen dan dat het ontwerpteam plannen heeft gemaakt, maar het verbéteren van de harmonieuze samenwerking zal niet meevallen. Toch daag ik Waal uit om een poging te wagen… Succes met de bouw van dit mooie project!"

ir. Marco Born, Born Architecten: "De Brede school Mesdaglaan is een voorbeeldproject van optimaal samenwerken! Dat was niet alleen merkbaar in het voortraject, maar is ook realiteit geworden in de samenwerking met Waal. Dit geeft vertrouwen voor het komende bouwproces. Het is bovendien prachtig om aan een gebouw mee te kunnen werken dat erop gericht is om alle toekomstige gebruikers optimaal te kunnen laten samenwerken!"

Het gebouw wordt gerealiseerd door Waal en zal begin 2015 in gebruik worden genomen.

Beukelmanschool-1.JPG
140423-Talenten-benutten-in-Alblasserdam-2.JPG
140423-Talenten-benutten-in-Alblasserdam-1.JPG
140423-Talenten-benutten-in-Alblasserdam-4.JPG
140423-Talenten-benutten-in-Alblasserdam-3.JPG
Beukelmanschool-1.JPG
140423-Talenten-benutten-in-Alblasserdam-2.JPG
140423-Talenten-benutten-in-Alblasserdam-1.JPG
140423-Talenten-benutten-in-Alblasserdam-4.JPG
140423-Talenten-benutten-in-Alblasserdam-3.JPG