Digitale mogelijkheden bij Waal reiken steeds verder

4 maart 2021

Continu optimaliseren is typisch Waal, en dat geldt ook voor de digitale kant van het bouwproces. Wat dat oplevert? Tijdwinst bijvoorbeeld. Juiste verwachtingen bij opdrachtgever en eindgebruiker. En, zeker niet onbelangrijk, kostprijsverlaging. De mogelijkheden van BIM en andere digitale technologieën gaan steeds verder, van visueel programmeren tot virtual reality.

Een van de applicaties binnen BIM is Dynamo, waarmee visueel geprogrammeerd kan worden. Dat levert tijdwinst op bij grootschalige werkzaamheden, zoals het maken van wandenboeken, tunnelboeken en verkooptekeningen. Dynamo bespaart dus veel kosten en draagt bij aan standaardisering en eenduidigheid in communicatie.

108 leveranciersmodellen
Bij Waal werd Dynamo ingezet voor het opstellen van de wanden- en tunnelboeken van project Neerlandia. Zo konden we binnen een strak afgesproken planning de productietekeningen gereedmaken.

4D-planning
Voor projecten met een complexe bouwlogistiek maken we een 4D-planning, gekoppeld aan de BIM-modellen. Het creëert meer beleving bij de locatie en de bouwvolgorde van het project. En daarmee een soepel verlopend bouwproces en een tijdige oplevering!

Bekijk in dit filmpje een visualisatie van project Neerlandia in Maassluis.

Virtual reality
In ons proces van virtueel bouwen zetten we nu ook een VR-bril op. Dankzij VR is het mogelijk om in het ontwerp- en productietraject de klant en haar adviseurs in een vroeg stadium heel gedetailleerd te laten ervaren wat we gaan bouwen. De technologie zorgt voor een levensechte omgeving.

Project Buyten
Kopers van het project Buyten in Wilderszijde hebben het bijvoorbeeld ervaren. Tijdens een informatieavond kregen zij de gelegenheid een aantal tegel- en sanitairvarianten voor hun badkamer te bekijken met de bril. Ook konden de kopers virtueel door hun woning lopen om de ruimte en de verschillende maatwerkopties te beleven.

Afbeeldingen
Afbeelding 1. Project Neerlandia – alle modellen (adviseurs, leveranciers en bouwplaats)
Afbeelding 2. Project Neerlandia – alle installatiemodellen
Afbeelding 3. Project Neerlandia – moment uit de 4D-planning
Afbeelding 4. Project Neerlandia in werkelijkheid
Afbeelding 5. Project Buyten – visualisatie badkamer met douche
Afbeelding 6. Project Buyten – visualisatie badkamer met bad

Afbeeldingen met nummers 1
Afbeeldingen met nummers 2
Afbeeldingen met nummers 3
Afbeeldingen met nummers 4
Afbeeldingen met nummers 5
Afbeeldingen met nummers 6
Afbeeldingen met nummers 1
Afbeeldingen met nummers 2
Afbeeldingen met nummers 3
Afbeeldingen met nummers 4
Afbeeldingen met nummers 5
Afbeeldingen met nummers 6