Buyten

144 woningen
Plaats Bergschenhoek
Locatie Wilderszijde Zuid (polder)
Opdrachtgever Maas Wijkontwikkeling/Visade
Architect Wubben Chan Architecten
Bouwtijd 09/2021 – 07/2023
Buyten-07.jpg
Buyten-01.jpg
Buyten-05.jpg
Buyten-03.jpg
Buyten-06.jpg
Buyten-07.jpg
Buyten-01.jpg
Buyten-05.jpg
Buyten-03.jpg
Buyten-06.jpg

Buyten is het eerste plan in Wilderszijde, een toekomstgerichte klimaatadaptieve en groene wijk. Middenin een regionaal fietsnetwerk met OV in de directe nabijheid. In de woonstraat is veel ruimte voor groen, spelen en ontmoetingen. Buyten heeft centrumfuncties op korte afstand in Berkel en Bergschenhoek centrum. In de directe omgeving zijn er diverse mogelijkheden voor waterrecreatie: de Rotte, Bergsche Voor- en Achterplas en de Zevenhuizerplas.

Het totale plan omvat 144 woningen, bestaande uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en vrije kavels. De eerste fase die wordt gerealiseerd omvat 57 woningen. Fase 2 omvat 63 woningen: daarvan start de bouw naar verwachting eind 2021. Fase 3 telt 24 twee-onder-een-kapwoningen die daarna gerealiseerd zullen worden.

Een woning in Buyten is zowel van binnen als van buiten duurzaam. De woningen worden voorzien van een bodemwarmtepomp om de woning te koelen en te verwarmen. Daarnaast worden deze woningen gebouwd met een GPR-score van gemiddeld 8. Verder krijgen een aantal woningen ecologische voorzieningen zoals een insectenhotel, een vogelhuisje of een vleermuiskast en heeft elke bewoner een tuinadvies gekregen over de beste inrichting voor flora en fauna. Ook het openbare gebied is duurzaam en klimaatadaptief door het gebruik van waterdoorlatende verharding met veel groen in de wijk.

Kijk voor meer informatie op: www.woneninbuyten.nl en bekijk ook deze video over het project.