Swanla

89 woningen, parkeergarage
Plaats Zevenhuizen
Locatie Tivionstraat e.o.
Opdrachtgever Woonpartners Midden-Holland
Architect Drost + Van Veen
Bouwtijd 07/03 – 03/05
Swanla_2.jpg
Swanlia_1.jpg
Swanla_2.jpg
Swanlia_1.jpg

In Zevenhuizen heeft Waal een project gerealiseerd van 48 eengezinswoningen en 41 appartementen met een volledig verdiepte parkeerkelder.

Het werk bestaat uit een tweetal “eilanden”; eiland B met 25 eengezinswoningen en eiland A met 23 eengezinswoningen en 41 appartementen. De 48 woningen bestaan uit 11 verschillende typen verdeeld in huur- en koopwoningen. De appartementen tellen 12 verschillende typen, ook verdeeld in huur-; en koopappartementen. Het complete complex werd gebouwd onder het keurmerk “Woonkeur”.

Kenmerkend voor het plan zijn de daken en gevels van de woningen en appartementen. Deze bestaan op de begane grond uit handvormstenen metselwerk en op de verdiepingen uit vlakke, leikleurige dakpannen. Iedere dakpan moest worden verankerd met twee schroeven en een panhaak. De binnenspouwbladen van de woningen en appartementen bestaan uit HSB-elementen en kalkzandsteen, waartegen de pannen werden bevestigd.

Het appartementengebouw is in een U-vorm gebouwd met in het midden een binnenterrein. Rondom de binnentuin is een glazen gevel gerealiseerd, bestaande uit aluminium kokers op azobé kolommen en variërend tussen 9m. en 14m. hoog.

Download projectblad (PDF)