Woontoren Alpha

134 appartementen, 400 m2 COG
Plaats Leiden
Locatie Kanaalpark
Opdrachtgever Vesteda
Architect Kolpa architecten
Bouwtijd 12/16 – 07/18
Woontoren-Alpha-a.jpg
Woontoren-Alpha-b.jpg
Woontoren-Alpha-a.jpg
Woontoren-Alpha-b.jpg

De woontoren is ontwikkeld door Green Real Estate in samenwerking met Bogor Projectontwikkeling en werd turnkey gerealiseerd voor Vesteda. Het betreft een woongebouw met 18 verdiepingen, met 134 huurappartementen van gemiddeld 80 m2 en 400 m2 commerciële ruimten op de begane grond.

De woontoren maakt onderdeel uit van de transformatie van de Lammenschansdriehoek, een voormalig bedrijfsmatig gebied dat de komende jaren transformeert naar een aantrekkelijk woongebied met een hoogwaardig en levendig stedelijk karakter. De relatief ruime woningen zijn met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding gepositioneerd in het middensegment van de vrije sector huurmarkt.

De bereikbaarheid van de locatie is uitstekend. Het project ligt aan het Bètaplein, direct naast station Leiden Lammenschans. Vanaf dit station zijn er goede verbindingen naar Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. De Universiteit Leiden en het stadscentrum bevinden zich op fietsafstand. De ontsluiting naar de snelweg A4 is eveneens prima. Achter de Lammenschansdriehoek ligt het Rijn-Schiekanaal en polderpark Cronesteyn.