Marnixstraat

49 woningen
Plaats Rotterdam
Locatie Marnixstraat
Opdrachtgever PWS Vastgoedontwikkeling
Architect Steenhuis Bukman Architecten
Bouwtijd 04/10 – 06/11
Marnixstraat1.jpg
Marnixstraat2.jpg
Marnixstraat1.jpg
Marnixstraat2.jpg

Aan de Marnixstraat 4-40 zijn nieuwe huurwoningen ontwikkeld, bestemd voor gezinnen. De woningen kregen een gematigde prijsstelling, conform de wijkvisie. Met de realisatie van deze nieuwbouw en herstructurering is aansluiting bereikt met omliggende wijken en woongebieden.

De architect heeft een gebouw ontworpen met 49 appartementen en maisonettes in acht verschillende typen. Het gebouw bestaat uit vier tot vijf woonlagen met aan de achterzijde 60 parkeerplaatsen die deels onder de woningen zijn ‘geschoven’. De 49 woningen hebben een hedendaagse indeling en alle comfort. Zowel in hoogte als in materiaalkeuze sluit de nieuwbouw naadloos aan op de bestaande bebouwing. De lichtgrijze stenen plint en de warmrode baksteen ademen de sfeer van weleer.

Naast de totstandkoming van de gezinswoningen en parkeerplekken is ook het binnenterrein aangepakt en zijn de oude (fiets)bergingen vervangen. De gemeente had op de buitenruimte naast de Marnixstraat een tijdelijke gymzaal gerealiseerd. Het stukje grond naast de gymzaal is tijdens de bouw gebruikt voor de bouwketen en containers ten behoeve van de bouw.