De Duinpieper

17 woningen
Plaats Hoek van Holland
Locatie Columbusstraat
Opdrachtgever OMA Hoek van Holland
Architect Rijnboutt
Bouwtijd 01/12 – 08/12
Duinpieper01.jpg
Duinpieper02.jpg
Duinpieper01.jpg
Duinpieper02.jpg

‘De Duinpieper’ is de naam van de school die voorheen stond op de plek waar het project van 17 woningen is gerealiseerd. Het betreft 8 hoek- en 9 tussenwoningen in het centrum van Hoek van Holland.

Het project is binnenstedelijk gelegen en heeft een geheel eigen allure en aanzicht. De woningen hebben hun voordeur aan de straat of aan de groene, autovrije hof die is voorzien van een speeltuin. Ook deze speeltuin werd door Waal gerealiseerd.

De gevels hebben een uitgekiend vormgegeven raamverdeling en een doorlopende kroonlijst met verholen dakgoot. De installaties zijn geplaatst op de zolderverdieping, waardoor de begane grond en de eerste verdieping optimaal benut kunnen worden. De woningen beschikken over een ruime en open woonkamer op de begane grond en drie slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping.

De materialisering van de woningen is zorgvuldig gekozen: de warme baksteen is gecombineerd met een chique olijfgrijze kleur voor de kozijnen en deuren. Het pannendak is gemailleerd antraciet-bruin. De woningen van De Duinpieper brengen kleur in de buurt.

De constructie bestaat uit een prefab betonnen casco met lichtbeton en kanaalplaatvloeren.

Het project is aangenomen vanuit een bouwaanvraag. De werktekeningen zijn gemaakt door Waal en geoptimaliseerd in samenwerking met de opdrachtgever. De woningen waren snel verkocht, zodat de bouw vlug van start kon gaan.

Download projectblad (PDF)