Kaap Belvedere

26 woningen
Plaats Rotterdam
Locatie Katendrecht
Opdrachtgever Woonstad Rotterdam
Architect Joke Vos Architecten
Bouwtijd 04/2014 – 11/2014
2023ZDSC13093
2023ZDSC13034
2023ZDSC13103
Kaap-Belveder-def-1.jpg
Kaap-Belveder-def-2a.jpg
2023ZDSC13093
2023ZDSC13034
2023ZDSC13103
Kaap-Belveder-def-1.jpg
Kaap-Belveder-def-2a.jpg

Zeemanskwartier, hoerenbuurt, Chinatown. Allemaal typeringen van Katendrecht uit de roemruchte historie. Na grote sociale problemen eind vorige eeuw zit de wijk weer sterk in de lift. De Kaap blijft nog altijd een belevenis. Na een grootscheepse renovatie, de bouw van nieuwe woningen en voorzieningen, en vooral de komst van creatieve ondernemers is de Kaap weer de ’talk of the town’. Maar nu gaat het over de festivals, het theater, de SS Rotterdam, de restaurants en winkels op Deliplein en allerlei andere bijzondere initiatieven. Met een gevarieerd woonaanbod is er op de Kaap volop te kiezen als je zoekt naar ruimte midden in de stad.

In drie fasen werden door Woonstad Rotterdam op de historische locatie Katendrecht in Rotterdam karakteristieke koopwoningen geheel gerenoveerd of nieuw gebouwd. Na de succesvolle start van Kaap Belvedère 1 en Kaap Belvedère 2 was het tijd voor fase 3. Wooncomfort samengesmolten met de oude waarden van de wijk. Stoere architectuur wordt afgewisseld met romantische details die zo kenmerkend zijn voor de vooroorlogse Rotterdamse Bouwstijl.

Op loopafstand van vele culturele voorzieningen en het stadscentrum van Rotterdam heeft Woonstad Rotterdam 26 riante nieuwbouw eengezinswoningen gerealiseerd. Ieder pand heeft zijn eigen karakteristieke gevelbeeld. De panden aan de stoere Veerlaan hebben alle een tuin op het Zuiden. De hoekwoningen zijn de specials van het project. Grote raampartijen zorgen voor een heerlijk lichte woning. Er was de mogelijkheid op de begane grond de woning uit te breiden en op het dak een terras te realiseren: ideaal voor een atelier of kantoor aan huis.

Download projectblad (PDF)