Vlietpark

54 woningen
Plaats Hoogvliet
Locatie Middenbaan Zuid
Opdrachtgever ABB Ontwikkeling B.V.
Architect Eentien architecten
Bouwtijd 12/2021 – 03/2023
Vlietpark ai 3 (2)
Vlietpark ai 4
Vlietpark ai 2 (2)
Vlietpark ai 5
Vlietpark 6
Vlietpark ai 3 (2)
Vlietpark ai 4
Vlietpark ai 2 (2)
Vlietpark ai 5
Vlietpark 6

In de wijk Stadshart in Hoogvliet hebben de gemeente Rotterdam en ABB Ontwikkeling plannen uitgewerkt om 54 woningen te realiseren op de voormalige Unielocatie. Het ontwerpuitgangspunt daarbij was een kwalitatieve openbare groene ruimte die de buurt met elkaar verbindt.

Vlietpark bestaat uit 54 eengezinswoningen verdeeld over 2 vriendelijke hofjes. Het geheel wordt omkaderd door een houten pergola. De bomen op de projectlocatie werden zoveel als mogelijk behouden, waardoor alle woningen ook na de bouw omringd bleven met groen. Het parkeren is zoveel mogelijk uit het zicht gesitueerd. Aan de achterzijde werd een parkeerhof gerealiseerd waar de woningen met de tuin aan grenzen. Elke woning kreeg een eigen parkeerplaats toegewezen. Zo kan iedereen hier makkelijk parkeren, veilig wandelen en spelen. Daarnaast is Vlietpark ontwikkeld volgens de laatste duurzaamheidseisen. Het project werd aangesloten op stadsverwarming en is volledige gasloos. De huizen zijn voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen.

Van type Berk zijn 6 woningen in Vlietpark. Deze grote hoekhuizen zijn echte eyecatchers. Ze hebben een woonoppervlak van circa 125 m² en zijn voorzien van een grote woonkamer met open keuken, grote tuin, 5 slaapkamers én een dakterras. In de Berk woningen valt veel licht dankzij de ramen in de zijgevel.

Van type Esdoorn werden maar liefst 48 woningen in Vlietpark gerealiseerd. De woningen variëren onderling van (zon)ligging en hebben een woonoppervlak van circa 110 m². Een aantal van deze woningen is uitgevoerd met een dakkapel en uiteraard zijn er ook hoekhuizen binnen dit type. Alle Esdoorn woningen zijn voorzien van een grote woonkamer met open keuken, drie slaapkamers en een vrij indeelbare zolder.

ABB Ontwikkeling heeft de ontwikkeling van de woningen verzorgd en de vergunningsaanvraag ingediend. Gezamenlijk met Waal zijn vervolgens de verkoopdocumenten opgesteld. Waal heeft de uitvoeringstekeningen en een 3D model opgesteld: daarin zijn de gekozen opties verwerkt.

Download projectblad (PDF)