Hoogeland

16 woningen
Plaats Naaldwijk
Locatie Florastraat
Opdrachtgever Ceres Projecten
Architect tvdh Architecten
Bouwtijd 12/11-04/12
Hoogeland01.jpg
Hoogeland02.jpg
Hoogeland01.jpg
Hoogeland02.jpg

Hoogeland is een milieubewuste wijk. Dankzij duurzaam bouwen, maximale isolatie en het gebruik van restwarmte uit de nabij gelegen kassen van Prominent wordt er bewust bijgedragen aan een beter milieu. De woningen stoten zo’n 40% minder CO2 uit dan conventionele nieuwbouw.

Kinderopvang, medische zorg, scholen en ouderenzorg: in Hoogeland is een hoog niveau aan voorzieningen beschikbaar. Daarnaast kent de omgeving veel mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding. Direct om de hoek ligt sportpark De Hoge Bomen.

De mooi vormgegeven kapwoningen liggen aan de rand van Hoogeland (Oost) en beschikken over zowel een voortuin als een achtertuin. De woningen hebben een geheel eigen karakter door het afwisselende gebruik van houten gevelelementen en een bijzonder leistenen dak. Daarnaast zijn de woningen voorzien van grote raampartijen op de begane grond die zorgen voor veel natuurlijk daglicht in de woning.

De woningen (8 huur- en 8 koopwoningen) hebben een woonoppervlakte van 117 tot 131 m2. De hoekwoningen beschikken over een uitbouw aan de achterzijde en een brede dakkapel op de 2e verdieping, waardoor extra leefruimte ontstaat.

De leefruimte (woonkamer en keuken) op de begane grond bedraagt ruim 36 m2 of zelfs 46 m2 (hoekwoningen). Op de 1e verdieping bevinden zich drie slaapkamers. De hoekwoningen zijn voorzien van een 4e slaapkamer op de 2e verdieping. De 2e etage van de tussenwoningen kon naar eigen wens worden ingericht.

Download projectblad (PDF)