Viali

173 woningen
Plaats Leidschenveen
Locatie Van Baaklaan e.o.
Opdrachtgever Zevensprong IV
Architect Overeem
Bouwtijd 03/06 – 07/07
V1.jpg
vialiaangepast.jpg
V1.jpg
vialiaangepast.jpg

Waal realiseerde in opdracht van Wooninvest het project Viali. Dit project bestaat uit 173 woningen in de wijk Lanen, 21 woningen zijn bestemd als koopwoningen en 152 voor de huursector.

De woningen zijn ontworpen volgens de fraaie architectuur uit de jaren ’30 en liggen in een rijke groene omgeving waarbij sommige aan het water. De straatjes zijn zorgvuldig ontworpen, de vertaling van Viali is dan ook Laan in het Italiaans.

De wijk Lanen is de laatste in een rij van ontwikkelingen in het zuidelijke deel van Leidschenveen. In Lanen is er veel diversiteit aan woningen met leuke onverwachte doorkijkjes, genaamd de Viali’s.

De straatjes hebben een informeel karakter, dit betekent dat kinderen er prettig kunnen spelen. De woningen worden gerealiseerd in blokjes van maximaal 10 woningen met hiertussen diverse groenstroken.

Alle woningen zijn voorzien van een tuinmuur bestaande uit steenachtig materiaal. Het zijn woningen met een tuingerichte woonkamer en keuken. Op de eerste verdieping zijn 3 royale slaapkamers aanwezig.

De woningen zijn op de verdieping allemaal voorzien van een dakkapel. Tevens is er veel aandacht besteed aan de beëindiging door de kopgevels, door hier een dakkapel op te plaatsen waarbij de gevel voor een deel doorloopt naar boven.

Download projectblad (PDF)