Het Balkon, blok 5

9 woningen
Plaats Maassluis
Locatie Santplaet
Opdrachtgever BPD
Architect Van Bergen Kolpa
Bouwtijd 05/19 – 06/20
Balkon Blok 5 Santplaet 201020-138SR 2
Balkon Blok 5 Santplaet 201020-149SR 1
Balkon Blok 5 Santplaet 201020-140SR 3
Balkon Blok 5 Santplaet 201020-138SR 2
Balkon Blok 5 Santplaet 201020-149SR 1
Balkon Blok 5 Santplaet 201020-140SR 3

De wijk Het Balkon aan de Nieuwe Waterweg is jong, ruim opgezet en rijk aan groen- en speelvoorzieningen. De nieuw ontworpen boulevard die langs de Nieuwe Waterweg loopt is een publiekstrekker. In het ontwerp zijn op diverse plaatsen aantrekkelijk ingerichte trappen, verblijfsplekken en kunstwerken opgenomen.

Kenmerkend voor de stedenbouwkundige opzet is de Boulevardstrook langs het water waar woontorens en boulevardwoningen elkaar afwisselen. Hierachter bevinden zich blokken hof- en laanwoningen waartussen pleinen worden gerealiseerd. Door de woningen en appartementen in verschillende bouwhoogtes en stijlen uit te voeren, ontstaat een afwisselend straatbeeld.

Het blok bestaat uit woningen van drie of vier volledige woonlagen. Dankzij de brede beukmaat zijn de ruimtes royaal bemeten en kunnen er eindeloos veel indelingen worden gerealiseerd. De grote raampartijen bieden op alle woonlagen een weids uitzicht op de vaarroute naar het Rotterdamse havengebied. Het gevelmetselwerk in donkere kleur verspringt per laag wat een bijzonder reliëf oplevert. De puien en balustradehekwerken zijn lichtgrijs uitgevoerd waardoor de donkere metselwerk kaders in de gevels extra worden benadrukt.

Waal verzorgde in opdracht van de ontwikkelingscombinatie de volledige planontwikkeling en realisatie. De woningen zijn uitgevoerd in een kalkzandsteen/breedplaat-bouwsysteem. De bewoners konden de woning naar eigen inzicht indelen en inrichten. Zo kon gekozen worden voor een uitbouw, een extra badkamer of verplaatsen van het trappenhuis. Binnen het concept leefiD werden de persoonlijke leefideeën van de woonconsument uitgewerkt tot een ideaal thuis.

Download projectblad (PDF)