De Schutsluis

149 appartementen
Plaats Maassluis
Locatie R. Hollaan
Opdrachtgever SGBB
Architect Grunstra Architecten Groep
Bouwtijd 07/08 – 01/10
Schutsluis1.jpg
Schutsluis2.jpg
Schutsluis1.jpg
Schutsluis2.jpg

Het verzorgingshuis aan de Westlandseweg, bijna veertig jaar oud, was gedateerd. Het stond al geruime tijd leeg. De nieuwbouw geeft de Maassluise ouderen weer enigszins lucht: 149 appartmenten, geschikt voor senioren, alleenstaanden en echtparen.

Dit zijn huurappartementen in de sociale- en de liberale huursector. Het nabijgelegen zorgcentrum “De Vloot” biedt de zorgtaken op maat aan.

De ontwikkeling van De Schutsluis was een goed moment om het modelleren in 3D-stelling te brengen. Gedurende het proces hebben de inzichten van het 3D-modelleren geleid tot een fors aantal aanpassingen.

De Schutsluis is in D&C van VO-ontwerp ontwikkeld en overgenomen. De uitvoering is binnen 6 maanden na DO en bouwaanvraag gestart. Het project is in bouwteam met opdrachtgever, planontwikkelaar en architect van VO-ontwerp overgenomen en verder ontwikkeld.

De Schutsluis maakt deel uit van de woonservicezone in Maassluis en biedt deze huurappartementen in het plan “De drie componisten”. Huygens, Obrecht en Sweelinck, met daartussen de Sonate als laagbouw.