We bouwen aan onszelf (deel 1)

14 november 2014

Het kantoor van Waal aan de Schiedamsedijk is inmiddels zo goed als ‘kaal’. Het pand werd in de maand oktober ontdaan van al haar binnenmuren en gevels. Alleen het casco staat nog overeind. Al in augustus betrokken de medewerkers van Waal het kantoor aan de Westhavenkade in Vlaardingen waar het bedrijf gedurende de renovatie gevestigd is.

De solide fundering en casco van het kantoor dat in 1983 gebouwd werd, worden gebruikt als ruwbouw voor het nieuwe kantoor. Op dit moment wordt gewerkt aan de fundering voor de uitbreiding van het kantoor aan de voorkant.

Op het skelet wordt de gevel weer opgebouwd. Deze bestaat uit prefab beton binnenspouwbladen, isolatie en een geheel aluminium gevel met kozijnen en gevelcassettes. Bij de entreehal komt een aluminium pui met vliesgevel. De zonwering wordt als verdekt systeem opgenomen. Aan de kopkant van het gebouw wordt buiten een nieuw stalen vluchttrappenhuis geplaatst. De lift wordt opnieuw omkleed en in het midden van de liftschacht komt een open strook met een glazen pui.

In het gebouw wordt een extra stalen trap tussen de eerste en tweede verdieping gerealiseerd, om meer interactie tussen de teams te faciliteren. De sparing in de vloer daarvoor is inmiddels gemaakt. De binnenkant van het kantoor krijgt een transparante uitstraling dankzij een ruime indeling van kantoortuinen en het gebruik van glazen binnenwanden en licht meubilair.

De ambitie van Waal is met het nieuwe kantoor het BREEAM Excellent/Vier Sterren certificaat te behalen. BREEAM is een norm voor de duurzaamheid van een gebouw en de manier waarop het in de omgeving is ingepast. Zo is in het ontwerp rekening gehouden met materiaalgebruik en energieverbruik in de vorm van een WKO-installatie, LED-verlichting en PV-panelen.

Naar verwachting wordt het gerenoveerde gebouw rond april 2015 opgeleverd.

141114-We-bouwen-aan-onszelf-1.jpg
141114-We-bouwen-aan-onszelf-2.jpg
141114-We-bouwen-aan-onszelf-3.jpg
141114-We-bouwen-aan-onszelf-4.jpg
141114-We-bouwen-aan-onszelf-1.jpg
141114-We-bouwen-aan-onszelf-2.jpg
141114-We-bouwen-aan-onszelf-3.jpg
141114-We-bouwen-aan-onszelf-4.jpg