Start bouw De Stadhouder in Maassluis

8 december 2023

In Maassluis werd op 4 december de feestelijke eerste paal geslagen voor het nieuwe project De Stadhouder, in de Burgemeesterswijk. Dankzij een goede samenwerking tussen Waal en opdrachtgever Maasdelta was het met concept Woonslim mogelijk om razendsnel tot een haalbaar en kwalitatief plan te komen voor een nieuw woongebouw.

Wethouder Sjoerd Kuiper: “Deze eerste paal markeert de start van de afronding van de herstructurering van de Burgemeesterswijk, na jaren van relatieve rust wordt er de komende jaren weer volop gebouwd om de wijk af te ronden. Met de bouw van deze 39 appartementen voor senioren zorgen we ervoor dat inwoners in Burgemeesterswijk in de eigen woon- en leefomgeving prettig zelfstandig kunnen blijven wonen. De kwaliteit van de nieuwe wijk is groot: in architectuur, in openbare ruimte en met mooie inpassing van parkeren, groen en spelen. Ik wens de bouwers een voorspoedig bouwproces.” Ook René de Groot (bestuurder Maasdelta) en Johan Krijgsman (directeur Waal) deden een korte speech waarna de officiële handeling werd uitgevoerd door de wethouder.

De nieuwbouw omvat 39 sociale huurappartementen en een ontmoetingsruimte. Het gaat om een zogenaamd ‘verzorgd wonen’ complex waar ouderen zelfstandig kunnen wonen. De ontmoetingsruimte is straks de ‘place to be’ voor bewoners om aan activiteiten deel te nemen of zelf te organiseren.

Architect Zeinstra Veerbeek Architecten verzorgde in opdracht van Waal het ontwerp. Het gebouw kenmerkt zich door een industriële vormgeving en robuuste materialisatie die goed aansluit op de omliggende bebouwing in de wijk. Alle woningen zijn voorzien van een ruim balkon of tuin op de begane grond. De uitstekende gebouwschil en duurzame installatie op basis van warmte/koude opslag in de bodem zorgen voor zeer lage energielasten voor de bewoners.

De appartementen zullen turnkey worden opgeleverd. De oplevering staat gepland voor eind 2024.

231211 De Stadhouder Maassluis start 1
230823 De Stadhouder Maassluis 1
230823 De Stadhouder Maassluis 2
231211 De Stadhouder Maassluis start 1
230823 De Stadhouder Maassluis 1
230823 De Stadhouder Maassluis 2