Start bouw woontorens in duingebied Almere

2 oktober 2015

Op donderdag 1 oktober jl. werd de officiële start van de bouw van 190 appartementen in DUIN te Almere gevierd. In het deelgebied Kop Zuid, nabij het Strandbad DUIN en de Marina Muiderzand en naast de ontwikkeling van Carnival, komen vier bijzondere appartementengebouwen. Elk gebouw staat met zijn voeten in het nieuwe duinlandschap en heeft een spectaculair uitzicht op het IJmeer, de duinen en de Kreekbossen. De appartementen zijn ontworpen door Klunder Architecten en worden gebouwd door Waal.

Frits Huis (wethouder gemeente Almere) en Wienke Bodewes (algemeen directeur Amvest) gaven het feestelijke startschot voor de bouw. Wienke Bodewes: “Met de realisatie van de woontorens begint de skyline van DUIN flink vorm te krijgen. Ook de bouw van het trainingscenter van Carnival vordert in hoog tempo. We verwachten voor het eind van het jaar in totaal ruim 60 woningen te hebben gerealiseerd en circa 230 eengezinswoningen en appartementen in aanbouw te hebben.

Frits Huis: “40 jaar terug werd in deze week de eerste paal van het eerste huis in Almere geslagen. Toen was het de droom om een huis te bouwen met een tuin. Nu bouwen we de eerste woontorens in DUIN. Dat Amvest erin slaagt om zoveel appartementen in één keer in aanbouw te nemen, is een groot compliment waard. De gebouwontwerpen, locatie en de duinuitstraling die het gebied inmiddels begint te krijgen helpen natuurlijk mee. De samenwerking van Amvest met de gemeente Almere in de gebiedsontwikkeling DUIN in Almere Poort begint zijn vruchten af te werpen.”

DUIN is een circa 100 hectare groot duingebied met stranden, duinen en bossen aan het IJmeer met Almere in de rug en zicht op Amsterdam. In dit nieuwe landschap realiseert Amvest de komende tien tot vijftien jaar in totaal circa 3.000 woningen, horeca, hotel(s), winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, welness en leisure.

Kijk voor meer informatie op www.duin.nl.

151002-Duin-Almere-1e-paal-3.jpg
151002-Duin-Almere-1e-paal-2.jpg
151002-Duin-Almere-1e-paal-1.jpg
151002-Duin-Almere-1e-paal-3.jpg
151002-Duin-Almere-1e-paal-2.jpg
151002-Duin-Almere-1e-paal-1.jpg