Energieneutraal centrumplan Westwijk Vlaardingen gegund aan Waal

30 mei 2017

Na een selectieproces vanuit Gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen heeft Waal vandaag de definitieve opdracht gegund gekregen voor het ontwerp en de realisatie van het energieneutrale sporthal- en appartementencomplex in het Centrumplan Westwijk te Vlaardingen. Dit gebeurde officieel in de stand van Waal tijdens de Provada.

Het ontwerp van KOW Architecten en Waal omvat 46 appartementen, een sporthal, horeca, commerciële ruimtes en de openbare ruimte. Het complex is geheel energieneutraal opgezet vanuit de passief-huis-methode en voldoet aan de PHPP eisen. Het energieconcept heeft naast een zeer dichte gebouwschil full electric verwarming van appartementen en sporthal. De opwekking van de benodigde energie verloopt via PV panelen op de daken van de sporthal en de appartementen.

De appartementen worden in opdracht van Waterweg Wonen gerealiseerd. De realisatie van sporthal, horeca, commerciële ruimtes en openbare ruimte vindt in opdracht van de Gemeente Vlaardingen plaats. De bouw van dit project zal in 2018 plaatsvinden.

De gemeente Vlaardingen en woningcorporatie Waterweg Wonen werken nauw samen aan de herstructurering en ontwikkeling van de Westwijk. Het Centrumplan Westwijk is de eerste grote ontwikkeling in de wijk welke als vliegwiel gaat dienen voor daarop volgende locaties.

170509-Westwijk-3.jpg
170509-Westwijk-1.jpg
170530-Westwijk.JPG
170509-Westwijk-3.jpg
170509-Westwijk-1.jpg
170530-Westwijk.JPG