Eerste studenten betrekken ISH Delft

16 december 2016

In januari van dit jaar ging de eerste paal de grond in voor het complex waarin straks 332 internationale studenten zullen wonen en leren. De bouw verliep in een record tempo. Deel A van dit gebouw werd dan ook vorige week opgeleverd. De eerste studenten hebben hun intrek vrijdag al genomen!

Het International Student House werd gerealiseerd tussen de historische onderwijsbebouwing van de universiteit in Delft. Deel B wordt naar verwachting in februari opgeleverd. Het gebouw heeft een bijzondere architectuur. De bedoeling is dat de elementen gaan ‘roesten’, net als de gevels van de naastgelegen gerenoveerde monumenten.

De woningen hebben een eigen douche en toilet en zijn bestemd voor buitenlandse studenten. Op de begane grond bevindt zich 1.700 m2 bedrijfsruimte. Deels daarin en in het naastgelegen TU-gebouw Kanaalweg 4 komen uiteenlopende voorzieningen voor de studenten. In zijn totaliteit wordt dit alles het multifunctionele International Student House, waarin onder meer studenten- en studieverenigingen, horeca, studentengezondheidszorg, vergaderzalen, fitnessruimte én huisvesting bijeengebracht zijn. Het centrum is bedoeld als een soort ‘huiskamer’ voor Delftse studenten, in het bijzonder voor de ca. 2.400 buitenlandse studenten in de stad. Er zijn inmiddels veel partijen die hebben laten weten geïnteresseerd te zijn in een plekje in het internationale studentencentrum. Voor het centrum komt een plein dat dienst zal doen als ontmoetingsruimte voor campusbewoners en -gebruikers. Het complex zelf ligt rond een binnenplaats.

Opdrachtgever Arne Dolle van DUWO zegt naar aanleiding van de oplevering van Deel A: “Mijn complimenten aan het projectteam. Een zeer bijzondere prestatie om in zo’n korte tijd zoveel gebouw te maken. Hulde!”

Zie ook het interview dat Waal onlangs hield met de opdrachtgever.

161216-ISH-handtekening-4.JPG
161216-ISH-handtekening-3.JPG
161216-ISH-handtekening-2.JPG
161216-ISH-Handtekening-5.JPG
161216-ISH-handtekening-4.JPG
161216-ISH-handtekening-3.JPG
161216-ISH-handtekening-2.JPG
161216-ISH-Handtekening-5.JPG