Nieuwbouw Kaap Belvedère 3: elke gevel is uniek!

23 april 2015

De eerste woningen van het project Kaap Belvedère fase 3 zijn opgeleverd. De 26 woningen op Katendrecht in Rotterdam hebben elk een andere gevel, gebaseerd op de smaak en keuzes van de individuele kopers. Daarmee oogt het geheel identiek aan de panden waarmee Rotterdam honderd jaar geleden is volgebouwd.

Na grote sociale problemen eind vorige eeuw zit de wijk Katendrecht weer sterk in de lift. De Kaap blijft nog altijd een belevenis. Na een grootscheepse renovatie, de bouw van nieuwe woningen en voorzieningen, en vooral de komst van creatieve ondernemers is de Kaap weer de ’talk of the town’. Met een gevarieerd woonaanbod is er op de Kaap volop te kiezen als je zoekt naar ruimte midden in de stad.

In drie fasen worden door Woonstad Rotterdam op de historische locatie in Rotterdam karakteristieke koopwoningen geheel gerenoveerd of nieuw gebouwd. Na de succesvolle start van Kaap Belvedère 1 en 2 is nu fase 3 gebouwd. Wooncomfort samengesmolten met de oude waarden van de wijk. Stoere architectuur wordt afgewisseld met romantische details die zo kenmerkend zijn voor de vooroorlogse Rotterdamse Bouwstijl.

Waal realiseerde de 26 riante nieuwbouw eengezinswoningen in opdracht van Woonstad Rotterdam. Elk pand heeft zijn eigen karakteristieke gevelbeeld. De panden aan de stoere Veerlaan hebben alle een tuin op het Zuiden. Grote raampartijen zorgen voor een heerlijk lichte woning met de mogelijkheid op de begane grond de woning uit te breiden en op het dak een terras te realiseren: ideaal voor een atelier of kantoor aan huis. Het nieuwbouwproject ‘Hof aan de Hef’ op het Noordereiland is vergelijkbaar en wordt ook door Waal gerealiseerd voor Woonstad Rotterdam.

Bekijk hier een filmpje van de bouw, gemaakt door www.Noukko.com.

Voor meer informatie over de projecten: www.kaapbvd.nl en www.hofaandehef.nl.

150420-Oplevering-Kaap-Belvedere-2.JPG
150422-Oplevering-Kaap-Belvedere-5.jpg
150422-Oplevering-Kaap-Belvedere-7.jpg
150420-Oplevering-Kaap-Belvedere-2.JPG
150422-Oplevering-Kaap-Belvedere-5.jpg
150422-Oplevering-Kaap-Belvedere-7.jpg