WoonSlim appartementen Ceres Maassluis opgeleverd

2 oktober 2023

Aan de Van Heemskercklaan in Maassluis zijn 57 WoonSlim appartementen opgeleverd. De appartementen zijn bedoeld voor één of tweepersoonshuishoudens en hebben een gemaximaliseerde koopsom van €230.000,- V.O.N. Om in aanmerking te komen voor een appartement werd een inkomensgrens gesteld. Wethouder Sjoerd Kuiper van gemeente Maassluis overhandigde een bos bloemen aan één van de kopers.

In opdracht van Ontwikkelingscombinatie ‘Het Balkon van Maassluis’ (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Maasdelta Groep) realiseerde Waal de appartementen volgens het eigen WoonSlim-concept. WoonSlim werkt volgens het legoblokken-principe, hierdoor konden we snel en digitaal configureren, engineeren en bouwen. De woningen zijn praktisch ingedeeld en voorzien van duurzame installaties zoals een lucht-water-warmtepomp, decentrale ventilatie (met warmteterugwinning). De woningen op de bovenste laag hebben een eigen installatie met zonnepanelen voor opwekking van duurzame energie.

De gevels kennen, net als de eerder gerealiseerde Hof- en Laanwoningen, een rijke detaillering met diverse betonnen en houten sierelementen. Aan de achterzijde van het gebouw kan geparkeerd worden en bevinden zich galerijen die toegang geven tot de woningen. De woningen zonder balkon hebben op de galerij een eigen buitenruimte met avondzon en bieden gelegenheid tot ontmoeting en sociaal contact.

Waal verzorgde in opdracht van Ontwikkelingscombinatie Balkon CV (BPD/Maasdelta) de planontwikkeling, engineering en realisatie van het project.

Aart Reitsma van BPD en Matthijs Korving van Waal leggen meer uit over het project en proces. Conform het WoonSlim concept is dit gebouw uitgevoerd met prefab elementen. Met dit systeem lukt het om een afwisselende gevel aan te brengen en zo aan te sluiten op het beeldkwaliteitsplan. Bekijk hier het filmpje.

230927 Ceres opgeleverd 1
231002 Ceres opgeleverd 3
231002 Ceres opgeleverd 2
230927 Ceres opgeleverd 1
231002 Ceres opgeleverd 3
231002 Ceres opgeleverd 2