Groene vink bij oplevering Vinkenstraat

16 september 2022

Het project Vinkenstraat is opgeleverd! Tot grote tevredenheid van de opdrachtgever Havensteder en het projectteam van Waal.

De 20 vierkamer-maisonnettewoningen van ca. 93 m2 en de 23 appartementen variërend in grootte van ca. 50 tot 67 m2 zullen worden verhuurd. Maas Wijkontwikkeling verzorgde de volledige conceptontwikkeling en planontwikkeling. De complete uitvoering van het appartementengebouw werd gedaan door Waal. Het ontwerp is van de hand van Rob Ruoff en is in nauwe samenwerking met Waal tot stand gekomen. Door een gevarieerd aanbod van woningen biedt het appartementengebouw een thuis aan verschillende gezinssamenstellingen. Alle woningen binnen het project zijn voorzien van een aansluiting op stadsverwarming en het gebouw is voorzien van PV-panelen waarmee duurzame energie wordt opgewekt. De woningen worden verwarmd met comfortabele vloerverwarming. De architectuur van het gebouw sluit naadloos aan op de omgeving.

Om binnenstedelijk snel en veilig te kunnen bouwen en de overlast op de omgeving zo veel mogelijk te beperken, is gekozen voor een prefab beton casco bouwsysteem. De montage van het casco vond zoveel mogelijk plaats vanuit de achtertuinen. De logistiek was een continue uitdaging, maar is heel goed verlopen dankzij duidelijke communicatie met betrokkenen, een strakke planning en natuurlijk een positieve sfeer in deze Rotterdamse wijk!

220916 Vinkenstraat opgeleverd 1 - kopie
220916 Vinkenstraat opgeleverd 2
220916 Vinkenstraat opgeleverd 3
220916 Vinkenstraat opgeleverd 1 - kopie
220916 Vinkenstraat opgeleverd 2
220916 Vinkenstraat opgeleverd 3