Dansende volumes in de duinen

22 januari 2016

Voor Amvest heeft Waal een viertal woontorens in aanbouw genomen in het project Duin te Almere. De stedenbouwkundige visie “Dansende volumes in de duinen” is door Waal samen met Klunder Architecten omgezet in tastbare ontwerpen. De uiteindelijke kwaliteiten van het nieuwe gebied worden met deze eerste hoogbouw geëtaleerd. En voor alle woningen wordt ‘onderduins’ parkeren gerealiseerd, ook voor de sociale woningbouw. Voor zowel Amvest, Klunder Architecten als Waal is Duin een bijzonder uitdagend project.

“Flexibele bouw: dat heeft ons in het verkoopproces enorm geholpen”, aldus Rien van Rooij, Amvest (Ontwikkelingsmanager). “In de selectie heeft Waal zich bewezen dankzij een integraal plan: met architect, beeld en een passend kostenplaatje. Scherp, en slim. Een door Waal aangedragen bouwmethode bleek zeer flexibel qua plattegronden: per woonlaag 3, 4 of 5 appartementen. Dat was meedenken, en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Uiteindelijk hebben we meer grote appartementen verkocht. En dat leverde ook nog een gevarieerder, en mooier gevelbeeld op!”

Sjoerd Berghuis, Klunder Architecten (Architect stedenbouwkundige/directeur): “Met Waal werkt het leuker. En wordt een plan beter. Met Waal kunnen we voor Amvest een prachtige start maken met de hoogbouw in Duin. Vanaf het begin zijn we samen betrokken, altijd heeft Waal met ons meegedacht, en gerekend. Daarmee hebben we snelle slagen kunnen maken. Bij Waal is ja gewoon ja. Dat is prettig. Het is heel leuk werken en het stimuleert de creativiteit en de kwaliteit. Bijzonder: we gaan hier een Y-vormig gebouw realiseren, dankzij de guts van Waal. Zij gaven aan dat aan te durven, binnen het strakke Amvest-budget. Wij als architect hadden dat nooit durven bedenken, niet durven vragen. Zonder Waal was de start van Duin een stuk minder mooi geweest… En een stuk duurder!”

160121-Duin-Almere-Waal-bouwt-in-het-zand-4.jpg
160121-Duin-Almere-Waal-bouwt-in-het-zand-3.jpg
160121-Duin-Almere-Waal-bouwt-in-het-zand-2.jpg
160121-Duin-Almere-Waal-bouwt-in-het-zand-1.jpg
160121-Duin-Almere-Waal-bouwt-in-het-zand-4.jpg
160121-Duin-Almere-Waal-bouwt-in-het-zand-3.jpg
160121-Duin-Almere-Waal-bouwt-in-het-zand-2.jpg
160121-Duin-Almere-Waal-bouwt-in-het-zand-1.jpg