Bouw uniek woonconcept ‘s-Gravenzande gestart

10 maart 2015

De bouw van de 21 appartementen tellende Villa Hoogenburgh is gestart. Het bijzondere nieuwbouwplan sluit naadloos aan op de bestaande woonomgeving tussen het centrum van ‘s-Gravenzande en de populaire woonwijk Vreelande.

Villa Hoogenburgh heeft een uniek woonconcept dat is ontwikkeld in overleg met Pallia Zorgbureau en de gemeente Westland. Op basis van de kennis en kunde van alle betrokkenen, getoetst met potentiële bewoners, is er een appartementencomplex ontstaan dat levensloopbestendig is. De appartementen bieden dan ook vele mogelijkheden voor de toekomst.

Het valt niet op, maar het appartementencomplex wordt zodanig gebouwd dat bewoners en gasten met hulpmiddelen geen hinder ondervinden van te smalle deuren, onneembare drempels en andere obstakels. En zo worden er meer slimmigheden in de bouw verwerkt. Zo is het mogelijk te kiezen voor een domotica systeem dat het mogelijk maakt om de elektronica van de woning buitenshuis te bedienen: denk aan het in- en uitschakelen van verlichting of verwarming. In het plan is ook een gemeenschappelijke ruimte opgenomen, waar bewoners en gasten elkaar kunnen ontmoeten.

Ook de ligging, de fraaie vormgeving van het gebouw, de diversiteit van de appartementen, de eigen parkeergelegenheid en de privé fietsenberging op de begane grond maken dit appartementencomplex uniek. Het vier woonlagen tellende gebouw heeft een luxe uitstraling: zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde. De twee identieke entrees, met de ingang aan de Veilingkade, geven het gevoel van een warm welkom.

De 5 verschillende typen appartementen in 1 complex hebben alle een eigen karakter. Daardoor is het project geschikt voor verschillende doelgroepen, met elk een eigen prijssegment. Ideeën van bewoners om het appartement aan te passen op de individuele woonwensen zijn te bespreken met de woonconsultant van Waal. LeefiD® van Waal geeft de toekomstige bewoner namelijk maximale keuzevrijheid om de woning perfect te laten aansluiten op de persoonlijke identiteit. Door vrijheid en zeggenschap te geven over hoe de bewoner wil wonen en leven, zijn we in staat op samen het ideale thuis te creëren. Er is veel mogelijk!

Waal heeft de gehele ontwikkeling in bouwteam uitgevoerd vanaf de VO fase. Alle adviseurs en de architect vielen in opdracht en onder verantwoordelijkheid van Waal. In een eerdere fase werd de naastgelegen ‘Hofdame’ al opgeleverd: 8 appartementen aan de Hoflaan, gebaseerd op dezelfde woonprincipes.

Kijk voor meer informatie op www.villahoogenburgh.nl

150309-Villa-Hoogenburgh-5.JPG
150309-Villa-Hoogenburgh-foto-1.JPG
150309-Villa-Hoogenburgh-foto-4.JPG
150309-Villa-Hoogenburgh-foto-2.JPG
150309-Villa-Hoogenburgh-foto-3.JPG
150309-Villa-Hoogenburgh-5.JPG
150309-Villa-Hoogenburgh-foto-1.JPG
150309-Villa-Hoogenburgh-foto-4.JPG
150309-Villa-Hoogenburgh-foto-2.JPG
150309-Villa-Hoogenburgh-foto-3.JPG