Snelle realisatie woningen Nieuwe Tonge

5 april 2016

Waal heeft in bouwteam fase 1 van in totaal 41 grondgebonden sociale huurwoningen gerealiseerd in Nieuwe Tonge. De 18 woningen zijn recent opgeleverd. De opdracht was een betaalbare totaaloplossing (conceptwoning) aan te bieden (design & build) die zou voldoen aan het woontechnisch programma van eisen van opdrachtgever Woongoed GO.

De woningen aan de Ds. Van Baerlestraat, de Tuinstraat, het Helicoptèreplein, het Brandweerplein en een deel van de Weistraat en Kerkstraat inclusief openbare ruimte worden of zijn deels gesloopt en in 3 fasen teruggebouwd. Grondgebonden woningen met parkeren en tuinen: 24 eengezins-, 7 senioren- en 10 starterswoningen. Minder in aantal, maar met een hoge kwaliteit en lage woonlasten.

De woningen zijn bestemd voor (startende) gezinsvormers met een laag of midden inkomen en voor senioren, in vele gevallen al woonachtig in Nieuwe Tonge of zelfs op de locatie. De architectuur van het project, verzorgd door Roos & Ros, sluit aan bij de omgeving: de woonkern van Nieuwe Tonge. De woningen zijn duurzaam en energiezuinig.

Dankzij Waals manier van werken: gericht op een product en integrale samenwerking in de keten, kon de bouw tegen lage kosten en in korte tijd gerealiseerd worden. Op basis van een BIM werden architectuurstijlen, woningmodellen en volumes geëngineerd met modulair industrieel bouwen als basis.

Binnen 4 maanden nadat de eerste paal de grond in ging, stond de stoffeerder voor de deur om e.e.a. in te meten. De omwonenden waren zeer content met de snelle en zorgvuldige wijze van bouwen.

WoongoedGO: “Wij streven naar een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan de klant. Centraal staan onze huurders, woningzoekenden en overige belanghebbenden. Waal heeft haar beloften meer dan waargemaakt. We zijn zeer te spreken over het proces en het opgeleverde resultaat. We zien uit naar de realisatie van de vervolgfasen.”

160405-Oplevering-Nieuwe-Tonge-2.jpg
160405-Oplevering-Nieuwe-Tonge-1.jpg
160405-Oplevering-Nieuwe-Tonge-3.jpg
160405-Oplevering-Nieuwe-Tonge-2.jpg
160405-Oplevering-Nieuwe-Tonge-1.jpg
160405-Oplevering-Nieuwe-Tonge-3.jpg