Te Werve

Plaats Rijswijk
Locatie Van Vollenhovenlaan
Opdrachtgever Vidomes
Architect KAW Architecten
Bouwtijd 10/12 – 03/13
Te-Werve-af-1.JPG
TeWerve2.JPG
Te-Werve-af-1.JPG
TeWerve2.JPG

De wijk Te Werve is volop in ontwikkeling. Over een aantal jaar is het een wijk die je bij binnenkomst verrast met bijzondere groene plekken in een rustige omgeving. Centraal gelegen in de wijk ligt het park De Driesprong. Oud en jong leeft prettig met elkaar samen wat de wijk tot een woonplek maakt waar iedereen zich thuisvoelt. In en om de wijk zijn diverse scholen, winkels, horeca en sportvoorzieningen gesitueerd.

Bij de nieuwbouw in de wijk wordt rekening gehouden met de thema’s schoon, veilig, groen en samenleven en zal met een gevarieerd woningaanbod een betere doorstroom gerealiseerd worden. Midden in deze wijk uit de jaren ’60 zijn 20 duplexwoningen gesloopt en werd het terrein bouwrijp gemaakt voor nieuwe sociale huurwoningen.

Het project dat door Waal wordt uitgevoerd, bestaat uit de bouw van twee rijen van zeven woningen, alle voorzien van een berging. De tien tussenwoningen hebben een oppervlak van 155 m2, de vier kopwoningen zijn 160 m2. De voorgevel is verfraaid met verspringend metselwerk. De bloemkozijnen, goot en dakrand sluiten aan op de architectuur van de bestaande bebouwing in de wijk: een overstek met houten klossen.

De kopwoningen krijgen PV-panelen en de houten kozijnen bevatten HR++ glas.

Het project komt voort uit de projectongebonden samenwerking tussen Vidomes en Waal, waarbij op basis van drijfveren afspraken zijn gemaakt om het ontwikkeltraject te optimaliseren. Waal is zodoende vanaf de initiatiefase betrokken bij dit project.