Westerstein

Plaats Hoogvliet
Locatie Viskaarweg
Opdrachtgever Vestia
Architect DP6
Bouwtijd 01/09 – 04/10
Westerstein1.jpg
Westerstein_2.JPG
Westerstein1.jpg
Westerstein_2.JPG

Met de nieuwbouw van 28 appartementen zijn de woningen gecompenseerd die verdwenen bij de renovatie van het ouderencomplex Westerstein. De nieuwbouw is zo gepositioneerd dat de verbinding tussen de openbare weg en de entree van Westerstein is versterkt.

Het groene karakter ten westen van Westerstein werd doorgetrokken waardoor een groene ruimte is ontstaan tussen het bestaande gebouw en de nieuwbouw. Het groen wordt als het ware tegen de gevel omhoog getrokken in de vorm van een leefgalerij met beplanting.

De nieuwbouw bestaat uit 6 verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich de entreehal, algemene voorzieningen en een parkeergarage. Dan volgen 5 lagen met woningen waarvan de bovenste laag iets verschoven is t.o.v. de ondergelegen laag. De indeling van de algemene ruimten en de woningen is geschikt voor rolstoelgebruikers.

De woningen beschikken aan de westzijde over een zogenaamde leefgalerij. Aan de oostzijde zijn de woningen voorzien van een zogenaamd zeembalkon. Hierdoor wordt de relatie met de naastgelegen bebouwing enigszins genuanceerd.