Plataan

20 woningen
Plaats Rotterdam
Locatie Marius Richterstraat
Opdrachtgever Waal Ontwikkeling
Architect Van der Linde & Associates
Bouwtijd 12/03 – 09/04
NesselPlataan.jpg
Plataan2.jpg
NesselPlataan.jpg
Plataan2.jpg

Project Plataan bevindt zich in de wijk Tuinstad te Nesselande en vormt het sluitstuk van deze wijk. Tuinstad staat voor rust en orde van het polderlandschap. De architectuur in deze wijk verwijst naar de dertiger jaren. De sfeer wordt bepaald door eenvoud en de toepassing van warme kleuren en oorspronkelijke materialen in de gevels en dakvlakken van de woningen. Singels en sloten met glooiende ecologische oevers, groenpartijen, ruime voortuinen met heggen en klassieke stedenbouwkundige indeling geven Tuinstad de uitstraling van een welgestelde buitenwijk.

De 20 woningen type Plataan in vijf blokken van vier woningen zijn drielaags met een kap en behelzen een woonoppervlak van ca. 120 m2 per woning. De woningen hebben een zeer ruime achtertuin aan het water met een vrijstaande berging dan wel een garage. De gevellijnen zijn strak met een doorgaand gevelkozijn over bijna de gehele breedte van het blok en een groot dakoverstek van de kap. Op de begane grond ter plaatse van de eetkeuken bevindt zich een erker zodat er vrij uitzicht is vanuit de woning. Tevens is er gelegenheid tot uitbreiding van de begane grond met 3,5 meter aan de achterzijde waardoor er een reusachtige woonkamer ontstaat welke directe aansluiting heeft op de grote achtertuin.

De toegepaste bouwmaterialen waarborgen een duurzame waterhuishouding wat centraal staat in deze wijk. Door het regenwater door de waterpartijen van het nabijgelegen park, de singels en de sloten te laten stromen, wordt het water op natuurlijke wijze gereinigd.

Download projectblad (PDF)