Elbe1.jpg
Elbe1600x400.jpg

De Elbe

45 appartementen

Plaats Maassluis
Locatie Het Hoge Licht
Opdrachtgever Het Balkon C.V. (Bouwfonds/Maasdelta)
Architect Theo Verburg Architecten
Bouwtijd 06/10 – 12/11

Het project De Elbe betreft één van de vijf torens die langs de Nieuwe Waterweg verrijzen. Dit project omvat een verdiepte parkeerzone en 45 koopappartementen in zeventien bouwlagen. De appartementen zijn met name luxere seniorenappartementen met een oppervlakte van 94 tot 140 m2.

De toren ligt pal aan de Nieuwe Waterweg: bewoners hebben een schitterend uitzicht op de langsvarende schepen.

Iedere woning heeft een ruime loggia met een glazen balustrade, met optioneel een gesloten vouwwand als afsluiting van de loggia. De mechanische ventilatie is CO2-gestuurd, waardoor de EPC zeer gunstige waarden heeft.

Hoewel het gebouw een driehoekige plattegrond heeft, is het in getunnelde gietbouw gerealiseerd. Dit maakt het mogelijk de verdiepingen per bouwlaag in lengte te variëren, waardoor de gevels naar boven toe schuin uitgebouwd zijn. De gevel is volledig uitgevoerd in natuurstenen leien en is daarmee zeer duurzaam.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)