Kwikstaart

28 woningen
Plaats Vlaardingen
Locatie Kwikstaartweg
Opdrachtgever Waal Ontwikkeling
Architect Korbee
Bouwtijd 10/01 – 11/02
Kwikstaart3.jpg
kwikstaartweg001.jpg
Kwikstaart3.jpg
kwikstaartweg001.jpg

Bij het ontwerpen van deze woningen is de woonomgeving rustig gehouden. Op verschillende plaatsen komen doorzichten naar het groen en het water. Een aantal woningen is direct aan het water gesitueerd. Tussen deze geschakelde woningen is telkens een groengebiedje ontworpen.

De doorkijkjes zijn gerealiseerd doordat er in het gehele gebied is gewerkt met korte blokjes van geschakelde woningen, zonder dat er lange rijen voorkomen. Alle tuinen of terrassen zijn op het Zuidwesten georiënteerd, zodat de bewoners optimaal van de zon kunnen genieten.

In de architectuur is op kubistische wijze baksteen verwerkt. Door gebruik te maken van horizontale accenten, zoals de doorgaande bandjes in de gevel en de luifels op de 2e verdieping, in combinatie met verticale accenten zoals schoorstenen en de sprongetjes in de gevel, is een dynamisch gevelbeeld ontstaan. Door het kleur- en materiaalgebruik is deze architectuur versterkt. Een donkerbruine plint van baksteen als voet in het water, een diepgele steen voor de woningen, waarin de antracietkleurige kozijnen voor een fraai contrast zorgen en een dakopbouw die naturel houtkleurig is uitgevoerd.

Download projectblad (PDF)