Poortwachter

40 appartementen
Plaats Haarlem
Locatie Boerhaavelaan/Kadijklaan
Opdrachtgever Ontwikkelingsmij. 023 C.V.
Architect Ronald Janssen Architecten
Bouwtijd 03/15 – 03/16
Poortwachter-2.jpg
Poortwachter-1.jpg
Poortwachter-2.jpg
Poortwachter-1.jpg

In het nieuwe woongebied De Entree komen in totaal circa 600 woningen, gelegen rondom een grote centrale waterpartij. Het aanbod bestaat uit zowel appartementen, stadswoningen als herenhuizen. Daarnaast komen er langs de Schipholweg gebouwen met een commerciële of maatschappelijke bestemming. Zo werd eerder zorghotel De Jacobskliniek opgeleverd en is er inmiddels ook project De Kennemerhof gerealiseerd door Waal.

Naast het Boerhaavebad in de noordstrook van Schalkwijk te Haarlem is De Poortwachter gerealiseerd. De Poortwachter is een stoer appartementengebouw van roodbruine baksteen, dat iets weg heeft van een industrieel monument uit vervlogen tijden. Het vele glas zorgt voor veel licht en lucht voor alle bewoners en fraaie uitzichten. Het gebouw is voorzien van twee afzonderlijke entrees die elk leiden naar een ruime lobby met lift en trappenhuis. Elke woning heeft een eigen afsluitbare parkeerplaats naast het gebouw.

Het gebouw telt veertig appartementen met een oppervlakte tussen de 90 en 132 m2. De appartementen, die door de eigenaar worden verhuurd in de vrije sector, zijn alle voorzien van een ruim balkon op het zuiden, hebben twee of drie slaapkamers, een hoogwaardig afwerkingsniveau en zijn voorzien van vloerverwarming.

De Ontwikkelingscombinatie 023 C.V. is een samenwerkingsverband van AM, BPD, Bouwfonds, Slokker Vastgoed en Ymere. Brookland is de private belegger.

Download projectblad (PDF)