Kantorenpark Podium

16000 m2 BVO kantoor, parkeergarage
Plaats Amersfoort
Locatie Podium
Opdrachtgever Bouwfonds MAB Ontwikkeling
Architect Van Tilburg Ibelings von Behr
Bouwtijd 09/06 – 12/07
PodiumAmersfoort2.jpg
kppodium2.jpg
PodiumAmersfoort2.jpg
kppodium2.jpg

De nieuwbouw van het KantorenPark Podium is een gebied ter grootte van ruim 14 hectare langs de A28 in de wijk Vathorst, bestaande uit 16.000m2 kantoren en 8.000 m2 parkeergarage. De nieuwbouw verduidelijkt direct de naam van het kantorenpark omdat het door de halfverdiepte parkeergarage en de hier tegenaan liggende trappen lijkt alsof de kantoren op een podium staan. Het KantorenPark Podium zal u verbazen: de royale parkachtige omgeving, het parkeren aan het zicht onttrokken, de diversiteit aan gebouwen en architectuur.

Bij het ontwerp van de gebouwen en de groen- en parkeervoorzieningen is nagedacht over technische installaties, onderhoud, beveiliging/bewaking, energieopwekking en klimaatbeheersing. KantorenPark Podium is van alle gemakken voorzien. Collectieve voorzieningen zoals groenonderhoud, beveiliging en schoonmaak worden ondergebracht in een parkmanagementorganisatie.

De parkeergarage op staalgefundeerd is uitgevoerd in het zogenaamde poldersysteem. De drie afzonderlijke kantoren zijn gefundeerd op vibropalen en poeren. Het gehele skelet is opgebouwd uit dragende prefabelementen en kanaalplaatvloeren. De gevel bestaat uit aluminium kozijnen, vliesgevels en keramische gevelbekleding. Verder worden de panden verbonden door een atrium dat dient als entree, restaurant en verbindingsgang.

Het gehele ontwerp is door Waal in bouwteam uitontwikkeld en geoptimaliseerd, zodat het mogelijk werd het pand binnen een zeer scherpe voorbereidingstijd, bouwtijd en budget te realiseren.

Download projectblad (PDF)