HeemAvenue

50 woningen
Plaats Zoetermeer
Locatie Aletta Jakobslaan, Hugo de Grootlaan
Opdrachtgever Van der Kooy Vastgoed
Architect Klunder Architecten + Wubben Chan Architecten
Bouwtijd Ca. Q1 2023 – Q3 2024
220928 HeemAvenue T-strook 3
220928 HeemAvenue T-strook 3
220928 HeemAvenue T-strook 1
T-strook
220928 HeemAvenue T-strook 3
220928 HeemAvenue T-strook 3
220928 HeemAvenue T-strook 1
T-strook

In het gebied T-strook in Zoetermeer wordt het project HeemAvenue gerealiseerd. Het bestaat uit 50 grondgebonden woningen, verdeeld over twee fasen.

Het project was oorspronkelijk uitgewerkt op de traditionele wijze en bleek daarmee niet haalbaar. Dankzij gebruik van het concept woonSlim is het project wèl haalbaar geworden.

De woningen zijn ruim van opzet en beschikt over een ruime woonkamer met uitbouw, vier grote slaapkamers een nette keuken en badkamer, een aparte ruimte die gebruikt kan worden als inloopkast of thuiswerkplek en een diepe tuin. Doordat de kozijnen van vloer tot plafond doorlopen zijn alle ruimtes verrassend licht wat het ruimtelijk gevoel versterkt. Ook heeft elke woning twee parkeerplaatsen op het afgesloten parkeerterrein ter beschikking, zodat zoeken naar een plekje voorgoed tot het verleden behoort. De woningen krijgen een plat dak en zijn standaard voorzien van een bodemwarmtepomp.

HeemAvenue is gemakkelijk bereikbaar en ligt centraal in Zoetermeer, op loopafstand van het openbaar vervoer en fietsafstand van het wijkwinkelcentrum. Er is een uitgebreid winkelaanbod voor de dagelijkse benodigdheden, een gezondheidscentrum, kapper en gezellige horecagelegenheden. De RandstadRail leidt snel en eenvoudig naar de historische Dorpsstraat, het moderne Stadshart en de overige wijken van Zoetermeer maar ook naar omliggende plaatsen als Den Haag en Scheveningen. Dankzij de strategische ligging ten opzichte van de A12 zijn bewoners met de auto snel op weg in de richting van Den Haag, Utrecht, en Rotterdam. Dat maakt Zoetermeer een prima uitvalsbasis voor mensen die werken in de regio. Maar ook rust is dichtbij: op slechts een paar minuten bevindt zich het groene Bentwoud of natuur- en recreatiegebied Noord Aa.

Dit project is uitgevoerd conform het WoonSlim concept van Waal.

Download projectblad (PDF)