Hogeschool InHolland, uitbreiding

Plaats Den Haag
Locatie Theresiastraat
Opdrachtgever Hogeschool InHolland
Architect SP Architecten
Bouwtijd 07/09 – 06/10
InHolland-uitbreiding1.jpg
InHolland_uitbreiding_3.jpg
InHolland-uitbreiding1.jpg
InHolland_uitbreiding_3.jpg

Het bestaande gebouw van Hogeschool ‘InHolland’ gebouwd door Waal telde 7000m2 en moest wegens succes uitgebreid worden met 3000m2 aan lesvleugels en een ontvangstruimte van 150 m2. Onder het gebouw is een parkeerruimte met een ruimte voor de technische installaties.

Zorgvuldig werden de nieuwe plannen tussen de krappe bestaande bebouwing, zoals het kinderdagverblijf en het Ministerie van Landbouw, ontworpen. Daarbij is uitgegegaaan van een skelet van prefab betonbouw, waarbij rekening is gehouden voor een extra bouwlaag op het dak, met traditioneel gevelmetselwerk.

De bestaande fleurige rode gevels met zwarte metalen kozijnen werden doorgevoerd in de uitbreidingen. Daarmee bleef het gebouw architectonisch een geheel, maar kreeg ieder onderdeel door zijn bijzondere vormgeving tegelijkertijd een eigen gezicht. Met name de ontvangstruimte (serre) is hiervan een mooi voorbeeld.

Door de architect in het bouwteam te betrekken, is een mooi en goed eindresultaat behaald.

Duurzaamheid is één van de speerpunten in het beleid van Hogeschool Inholland. Leidraad hierin is de meerjarenafspraak tussen ministerie van Economische Zaken, de HBO-raad en Inholland om 2% energiereductie per jaar te behalen over de periode 2008-2012. Dit is onder meer behaald door het toepassen van energiezuinige verlichting en WKO.