MFA-Keijzershof-1.JPG
MFA-Keijzershof-2.jpg

MFA Keijzershof

2 basisscholen, sporthal, kindercentrum, kantoor

Plaats Pijnacker-Nootdorp
Locatie Zilvermeeuwdreef
Opdrachtgever Gemeente Pijnacker-Nootdorp
Architect Studio Keijzershof
Bouwtijd 07/12 – 07/13

De multifunctionele accommodatie telt in totaal 7.564 m2 BVO en bestaat uit twee gebouwen, onderling verbonden door een loopbrug.

Het gebouw is als een paviljoen in een park ontworpen. Rondom het gebouw maken gaanderijen het mogelijk overal de schuifdeuren naar het park te openen. Als in een openluchtschool kunnen kinderen hierdoor ook buiten leren. Dankzij de verschillende hoven dringt het park diep door tot in het gebouw. De verschillende leeftijdsgroepen hebben hun eigen plek in het gebouw met hun eigen entree. De indeling is overzichtelijk, flexibel en maakt divers gebruik eenvoudig mogelijk. Gangen zijn op diverse plaatsen breder gemaakt zodat zelfstandige leerplekken ontstaan.

Duurzaam bouwen vormde een belangrijk onderdeel van deze opgave: niet alleen in installatie, maar in de volledige multifunctionele opzet. Naast duurzame materialen is er gebruik gemaakt van een energiedak en een WKO. De GPR-score van het gebouw is 8.1.

Gebouw I bestaat uit twee bouwlagen en bevat een sporthal met ondersteunende ruimten (1.940 m2), een kindercentrum met nevenruimten (462 m2), de kantine en kleedkamers van een handbalvereniging (436 m2) en een aantal tijdelijke lokalen (963 m2).

Gebouw II bestaat uit drie bouwlagen en huisvest twee basisscholen met een oppervlakte van in totaal 3.763 m2 BVO.

De gebruikers zijn: basisschool De Vlinderboom, basisschool Keizerskroon, kinderopvang Skippy, peuterspeelzaal PePijn, handbalvereniging Oliveo en gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)