Alverstraat-1.jpg
Alverstraat-2.jpg

De Alver

Renovatie 65 appartementen en recreatieruimte

Plaats Hoogvliet
Locatie Alverstraat
Opdrachtgever SOR
Bouwtijd 04/16 – 03/17

Woongebouw de Alver aan de Alverstraat in Rotterdam-Hoogvliet heeft een groot onderhoudsbeurt gekregen. De voormalige nieuwbouwplannen op deze locatie kwamen stil te liggen door veranderde omstandigheden op de woningmarkt en beperkte investeringsmogelijkheden bij SOR door nieuwe regelgeving. Door de aanwezigheid van vleermuizen mocht de Alver niet gesloopt worden.

Eerst werden sloopwerkzaamheden in het gebouw uitgevoerd. Zo werd het asbest dat aanwezig was verwijderd. Vervolgens werden door Waal de bestaande appartementen volledig gestript, keukens en sanitair werden verwijderd en binnenwanden afgebroken. Zo ontstond ruimte om binnen het bestaande woonoppervlak nieuwe, moderne appartementen te realiseren die geschikt zijn voor 50-plussers.

Het gebouw werd beter geïsoleerd, voorzien van nieuwe kozijnen en de gevel werd gereinigd. Ook kreeg het een nieuwe lift. Elke woning kreeg een nieuwe indeling, badkamer en keuken. Op de 5e verdieping werd een recreatieruimte ingericht waarvan alle bewoners gebruik kunnen maken. De hoofdentree is voorzien van een automatische schuifdeur en er is nu een moderne videofooninstallatie waarmee de bewoners in hun appartement kunnen horen en zien wie er aanbelt.

De appartementen hebben een woonoppervlakte van circa 60 m². De nettohuurprijs is maximaal € 586,- per maand (sociale huurprijs).

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)