Your browser does not support JavaScript

De woontoren aan de Leyweg in Den Haag bestaat uit 15 bouwlagen. Per laag zijn 5 appartementen gerealiseerd rondom een compacte kern met liften en trappenhuizen. In de plint van het gebouw bevinden zich over 2 lagen verdeeld de bergingen van de appartementen.

De sociale huurappartementen zijn gebouwd op een locatie waar een oude bioscoop gevestigd was en sluit aan op een bestaand woon- winkelcomplex van 4 bouwlagen. Met dit complex wil de gemeente Den Haag de revitalisatie van het gebied bevorderen.

Het bestaande woon- en winkelcomplex werd gerealiseerd in de wederopbouwperiode en de architectuur daarvan kenmerkt zich in een materialisatie van baksteen met betonnen elementen. Het nieuwe appartementencomplex kreeg ook een metselwerk architectuur en vindt op die manier aansluiting bij het bestaande complex. Ook de betonnen balkons en gevelelementen verwijzen ernaar. Er is veel aandacht besteed aan het gevelmetselwerk door het gebruik van verschillende metselwerkverbanden. Deze weerspiegelen de aandacht voor het details.

Woontoren Leyweg

65 appartementen
PlaatsDen Haag
LocatieLeyweg
OpdrachtgeverWeboma Ontwikkeling B.V.
ArchitectQuadrant Architecten
Bouwtijd09/17 - 12/18

Meer projecten