Your browser does not support JavaScript

Te koop


Balkon van Maassluis – Fase 4B - Blok 14 t/m 16

Direct aan de Nieuwe Waterweg ontwikkelen BPD en Maasdelta de nieuwe wijk het Balkon van Maassluis. Het Balkon van Maassluis is een bijzondere plek om te wonen met een maritiem karakter. De nieuwe wijk is jong, ruim opgezet en rijk aan groen- en speelvoorzieningen. De nieuw ontworpen boulevard die langs de Nieuwe Waterweg loopt, is daarbij een echte publiekstrekker. In het ontwerp zijn op diverse plaatsen aantrekkelijk ingerichte trappen, verblijfsplekken en kunstwerken opgenomen. Bewoners en bezoekers kunnen hier ontspannen van het uitzicht genieten. Langs de Nieuwe Waterweg ligt tevens een mooie loop- en fietsroute.

Kenmerkend voor de stedenbouwkundige opzet is de Boulevardstrook langs het water waar woontorens en boulevardwoningen elkaar afwisselen. Hierachter landinwaarts bevinden zich blokken Hof- en Laanwoningen waartussen pleinen worden gerealiseerd. Door de woningen en appartementen in verschillende bouwhoogtes en stijlen uit te voeren ontstaat een afwisselend straatbeeld. De wijk wordt in meerdere fasen ontwikkeld en gebouwd. Totaal worden er ca. 1000 koop- en huurwoningen gerealiseerd in verschillende prijsklassen.

De 28 Hof- en Laanwoningen zijn ontworpen door Venster Architecten. De architectuur van de woningen wordt gekenmerkt door een enorme variatie en doet denken aan de sierlijke architectuur uit de beginjaren van de 20e eeuw. In de gevels worden meerdere baksteensoorten en tal van stijlornamenten verwerkt waaronder betonnen raam- en deurkaders, smeedhekwerken, spekbanden, houten lijstwerk en tal van metselwerk ornamenten.

De woningen worden voorzien van duurzame installaties. Zo wordt er voor de warmteopwekking een WKO-systeem toegepast met bodemwarmtepomp en worden er PV-panelen op het dak aangebracht. Vanwege de behaalde energieprestatie en toepassing van FSC gecertificeerd hout is het project opgenomen in het register Groenverklaring. Kopers kunnen hierdoor gebruik maken van een aantrekkelijke korting op de financiering van de woning.

Waal verzorgt in opdracht van de ontwikkelingscombinatie de volledige planontwikkeling en realisatie. De bewoners kunnen de woning naar eigen inzicht indelen en inrichten. Naast tal van uitbreidings- en indelingsopties waaronder uitbouwen, dakkapellen of zolderindelingen is het ook mogelijk om individuele wensen te laten vertalen in het ontwerp. Dit alles in samenwerking met de woonconsultant van Waal. Binnen het concept leefiD worden de persoonlijke leefideeën van de woonconsument uitgewerkt tot een ideaal thuis.

Kijk voor meer informatie op: https://www.hetbalkonvanmaassluis.nl/

Het Balkon van Maassluis, blok 14 - 16

28 woningen
PlaatsMaassluis
LocatieDoggevaart / Hoekwant
OpdrachtgeverOntwikkelingscombinatie Balkon CV (BPD / Maasdelta)
ArchitectVenster Architekten
BouwtijdOktober 2020 – Q4-2021

Meer projecten in de verkoop