Loods DSM

Plaats Delft
Locatie Alexander Fleminglaan
Opdrachtgever DSM Food
Architect Tebodin
Bouwtijd 03/08 – 11/08
loodsdsm.jpg
Knipsel
loodsdsm.jpg
Knipsel

In een tijdsbestek van 9 maanden heeft Waal in opdracht van DSM te Delft, één van haar vaste opdrachtgevers, een loods gebouwd ter uitbreiding van de Gist Extracten Fabriek (GEF).

De machines, welke in de fabriek moesten komen te staan, waren al besteld, waardoor de opleverdatum voor Waal vast stond.

De uitbreiding van het GEF moest tussen drie andere fabrieken worden gebouwd. Om deze loods geheel wind- en waterdicht te maken, hoefde Waal uitsluitend een vloer, gevel en dak aan te brengen. Dit bracht extra uitdagingen. Om trillingsvrij palen aan te kunnen brengen, moest Waal vibropalen gebruiken. Toen eenmaal de staalconstructie was aangebracht, heeft DSM nevenaannemers ingeschakeld om te starten met hun werkzaamheden. Daar de oppervlakte waar de loods werd gebouwd zo klein was, zijn er tijdsplanningen opgesteld om de werkzaamheden goed te kunnen laten verlopen.

De binnenafwerking van de loods bestaat aan de ene helft uit vloer en wandtegels, beide zuurbestendig en geheel op afschot richting één van de 9 afvoerputten. De andere helft bestaat uit een kunststofvloer.

Het dak van de loods is en moest demontabel zijn, omdat de machines na oplevering van de loods via het dak moesten worden geplaatst.

Waal heeft in een zeer korte tijd op een efficiënte manier deze loods gebouwd.

Download projectblad (PDF)