Woningbouwimpuls Wilderszijde Gemeente Lansingerland

20 juli 2020

Lansingerland heeft voor Wilderszijde een aanvraag ingediend voor een bijdrage vanuit de woningbouwimpuls van het Rijk. Wilderszijde is klaar voor de start. We kunnen snel gaan bouwen. In het verleden is al gesloopt, gesaneerd en deels voorbelast. Deze versnelling is van cruciaal belang in het verlichten van de druk op de woningmarkt in de gemeente Lansingerland en in de metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

Wilderszijde wordt een fijne, kwalitatief hoogwaardige en zeer duurzame woonwijk, met een hoge klimaatadaptiviteit en een buitengewoon groen karakter op een ideale locatie tussen dorp en Zuidelijke Randstad. De opzet is compact met een dorpse verschijningsvorm. Bezoekers parkeren aan de randen van buurten, waardoor veilige, autoluwe woonstraten ontstaan. De bereikbaarheid is goed met hoogwaardig OV, een uitgebreid fietsnetwerk en diverse snelwegen om de hoek.

De projectlocatie is fysiek klaar om al in 2021 voorbereidingen te treffen zodat er vanaf 2022 volop gebouwd kan worden. In Wilderszijde wordt het goed wonen, werken en verblijven, met voorzieningen om de hoek. De circa 2.600 woningen worden ontwikkeld voor een brede woonbehoefte, waarbij extra aandacht is voor starters, ouderen en eenpersoonshuishoudens. Hiermee leveren wij een significante bijdrage aan de grote regionale woningbouwopgave. Met een bijdrage vanuit de woningbouwimpuls vanuit het Ministerie van BZK kunnen we deze wijk versneld realiseren.

Kijk voor meer informatie op www.woneninbuyten.nl.

De foto’s zijn gemaakt door Ariane Kok

Foto-Ariane-Kok_Lansingerland_Feestelijke-Mijlpaal-Masterplan-Wilderszijde_Groepsfoto.jpg
Foto-Ariane-Kok_Lansingerland_Feestelijke-Mijlpaal-Masterplan-Wilderszijde-Waal.jpg
Foto-Ariane-Kok_Lansingerland_Feestelijke-Mijlpaal-Masterplan-Wilderszijde_Groepsfoto.jpg
Foto-Ariane-Kok_Lansingerland_Feestelijke-Mijlpaal-Masterplan-Wilderszijde-Waal.jpg