Samen langer thuis wonen

13 januari 2021

Samen langer thuis wonen, wie wil dat nou niet? In Vlaardingen is deze woondroom voor zo’n 74 senioren werkelijkheid geworden. Zij wonen met elkaar in het recentelijk opgeleverd wooncomplex De Vliet, waarbij omzien naar elkaar als rode draad fungeert. Het complex werd in opdracht van Waterweg Wonen ontwikkeld door Maas Wijkontwikkeling en gerealiseerd door Waal.

Corné Bok (Maas Wijkontwikkeling): “Wij ontwikkelen woningbouwprojecten waarvan de maatschappelijke bijdrage centraal staat. Daarbij zoeken we de optimale verbinding met de bestaande sociale structuren, waaronder de bewoners van een wijk en de uiteindelijke gebruikers van het vastgoed. En dat is precies wat we hier ook gedaan hebben!” Rob Kunst (Waterweg Wonen) licht toe: “We hadden een prachtig complex dat gezien de locatie – nabij een apotheek, winkels en openbaar vervoer – bij uitstek geschikt was voor senioren. Met dit complex wilden we pro-actief verkennen wat er op sociaal gebied nodig is om langer zelfstandig thuis te wonen. Daarbij werd ook Studio BRUIS – Samen buurten ingezet, gezien hun ervaring met het realiseren van verschillende vitale woongemeenschappen.”

Met alle betrokken partijen werd een wooncomplex ontwikkeld met een gemeenschappelijke daktuin gelegen op de winkels en tussen de sportvoorziening, appartementen en dakwoningen in. De ontwikkeling van dit complex moet fungeren als vliegwiel voor de verdere ontwikkeling van de Westwijk. Corné Bok: “We zijn er heel trots op dat we dit hier hebben kunnen realiseren voor deze doelgroep!”

Het eerste woonjaar van Samen langer thuis zit er inmiddels op. “Ondanks het uitbreken van de coronacrisis, kijken we terug op een geslaagd eerste jaar”, vertelt Kunst enthousiast. “Het is mooi om te zien dat bewoners steeds zoeken naar wat nog wél kan”. Een compliment dus voor alle partijen.

Zie hier het gehele artikel van Platform31.

Foto’s: Roos Aldershoff Fotografie

200113 Samen langer thuis wonen 1.490x327
200113 Samen langer thuis wonen 2.490x257
200113 Samen langer thuis wonen 3.490x327
200113 Samen langer thuis wonen 1.490x327
200113 Samen langer thuis wonen 2.490x257
200113 Samen langer thuis wonen 3.490x327