Waal talent bijeen op de bouw

22 mei 2014

Op woensdag 21 mei jl. vond de Talent Bijeen-komst plaats voor alle medewerkers van Waal: dit keer op de bouwplaats van revalidatiehotel Sint Jacob in Haarlem. In groepen werd het gezelschap rondgeleid door het team dat het gebouw met enthousiasme realiseert. Ook werd een toelichting gegeven op het Supply Chain Traject van Team C en is de door Waal ontwikkelde ’tendergame’ gespeeld.

Jacobkliniek
De bouw in Haarlem verloopt voorspoedig en daarvoor wordt keihard gewerkt. In week 6 is gestart en al in week 18 werd het hoogste punt bereikt. Werkvoorbereider Steven Warrens: "In eerste instantie lijkt het een eenvoudig rechthoekig gebouw, maar schijn bedriegt. Door de diversiteit van zowel de ontwerpuitgangspunten als de technische uitwerkingen is geen enkel prefab betonnen element hetzelfde. Voor de voorbereiding betekent dit dat veel engineeringaspecten die direct relatie hebben met het prefab casco naar voren gehaald moeten worden, en dus meer partijen vroegtijdig meedoen met de engineering. Uiteindelijk geeft dit gezien de omvang en tijdsplanning veel spanning en uitdaging om tot een gezamenlijk product te komen. Daarnaast zijn de prefab betonnen binnenspouwbladen schoonwerk beton veelal onafgewerkt. Niet alleen qua engineering, maar ook tijdens de productie en montage op de bouw dient hieraan veel aandacht gegeven te worden. Naast de moeilijkheidsgraad is de tijdsplanning een kritische factor. Kortom: een uitdagend project in zowel engineering als uitvoering.

Op dit moment wordt gewerkt aan de dakbedekking, worden de installaties gemonteerd en is gestart met het gevelmetselwerk. Dit gevelmetselwerk wordt uitgevoerd met behulp van hefsteigers. Volgende week wordt gestart met de vloerverwarming en aansluitend met het gieten van de anhydriet afwerkvloer. Na voldoende verharding worden de indelingen middels metalstud wanden gerealiseerd. De aansluitdetails van de reeds aangebrachte gevelkozijnen zijn door Waal in samenwerking met Blitta geoptimaliseerd waardoor de montage technisch veel beter uitvoerbaar is.

Tendergame
Team C van Waal is gespecialiseerd in het realiseren van grondgebonden woningen en doet dit al jaren met vaste partijen. Daarmee zijn al vele successen geboekt. De doorlooptijd van projecten is meer dan gehalveerd, de kwaliteit is verbeterd en in de markt staat Waal bekend om het werken met vaste partijen. Maar het werd tijd voor de volgende stap. Daarom neemt het team deel aan het Supply Chain Traject van Arpa (het instituut dat training en advies geeft over het implementeren van het Lean gedachtegoed). Tijdens een tweejarig traject ontwikkelt en verbetert het team met de partners de maakketen voor grondgebonden woningen. Mede naar aanleiding van dit traject ontwikkelde het team zelf de tendergame. De game is met de partners gespeeld om bewustwording te creëren en inzicht te geven in de dynamieken die spelen tijdens een aanbesteding. Op basis hiervan wordt gezamenlijk gekeken hoe met de keten nog beter kan worden samengewerkt en hoe toekomstige tenders succesvol kunnen worden aangevlogen. Tijdens de Talent Bijeen-komst werd de game met collega’s gespeeld om kennis te delen en inzicht te geven.

De Talent Bijeen-komst werd afgesloten met een borrel en een Chinees buffet.

140521-Talent-Bijeenkomst-3.JPG
140521-Talent-Bijeenkomst-1.JPG
140521-Talent-Bijeenkomst-2.JPG
140521-Talent-Bijeenkomst-5.JPG
140521-Talent-Bijeenkomst-4.JPG
140521-Talent-Bijeenkomst-3.JPG
140521-Talent-Bijeenkomst-1.JPG
140521-Talent-Bijeenkomst-2.JPG
140521-Talent-Bijeenkomst-5.JPG
140521-Talent-Bijeenkomst-4.JPG