Waal kan de Kaap aan

27 september 2013

Zeemanskwartier, hoerenbuurt, Chinatown. Allemaal typeringen van Katendrecht uit de roemruchte historie. Na grote sociale problemen eind vorige eeuw zit de wijk weer sterk in de lift. De Kaap blijft nog altijd een belevenis. Na een grootscheepse renovatie, de bouw van nieuwe woningen en voorzieningen, en vooral de komst van creatieve ondernemers is de Kaap weer de ’talk of the town’. Maar nu gaat het over de festivals, het theater, de SS Rotterdam, de restaurants en winkels op Deliplein en allerlei andere bijzondere initiatieven.

Je kunt je haast niet voorstellen dat het nog maar zo’n tien jaar geleden is dat verhuizen naar de Kaap voor veel mensen ondenkbaar was. Nu wil iedereen er wel wonen! Een avontuurlijk gebied vol historie en ruimte voor eigen initiatieven. Met een gevarieerd woonaanbod is er op de Kaap volop te kiezen als je zoekt naar ruimte midden in de stad.

In drie fasen worden door Woonstad Rotterdam op de historische locatie Katendrecht in Rotterdam karakteristieke koopwoningen geheel gerenoveerd of nieuw gebouwd. Na de succesvolle start van Kaap Belvedère 1 en Kaap Belvedère 2 is het nu tijd voor fase 3. Wooncomfort samengesmolten met de oude waarden van de wijk. Stoere architectuur wordt afgewisseld met romantische details die zo kenmerkend zijn voor de vooroorlogse Rotterdamse Bouwstijl.

Op loopafstand van vele culturele voorzieningen en het stadscentrum van Rotterdam zullen 26 riante nieuwbouw eengezinswoningen gerealiseerd worden. Ieder pand heeft zijn eigen karakteristieke gevelbeeld. De panden aan de stoere Veerlaan hebben alle een tuin op het Zuiden. De hoekwoningen zijn de specials van het project. Grote raampartijen zorgen voor een heerlijk lichte woning met de mogelijkheid op de begane grond de woning uit te breiden en op het dak een terras te realiseren: ideaal voor een atelier of kantoor aan huis.

Kortom: genoeg ideeën en mogelijkheden! Woonstad en Waal horen graag wat de wensen en interesses van geïnteresseerden zijn. Met de resultaten kunnen de woningen van Kaap Belvedère 3 daarop verder afgestemd worden.

Vul hier de enquête in of kijk op www.kaapbvd.nl voor meer informatie.

130927-KaapBelvedere3d.jpg
KaapBelvedere3c-395x245.jpg
130927-KaapBelvedere3a-395x245.jpg
KaapBelvedere3b-395x245.jpg
130927-KaapBelvedere3d.jpg
KaapBelvedere3c-395x245.jpg
130927-KaapBelvedere3a-395x245.jpg
KaapBelvedere3b-395x245.jpg