Waal bouwt verder aan Vroondaal

15 juli 2016

Wonen in Vroondaal aan het Park te Den Haag is gewild. In april van dit jaar leverde Waal er fase 1 van de nieuwbouwwoningen op. Deze bestond uit 32 woningen en werd gerealiseerd in opdracht van BPD/Synchroon. Met de bouw van fase 2 werd in april 2016 gestart. Deze bestaat uit 36 woningen. Vorige maand ging ook fase 5 in verkoop.

Vroondaal aan het Park ligt midden in de parkachtige omgeving van natuur- en recreatiegebied Madestein. Het is een nieuw deelplan in het zuidwestelijke deel van Vroondaal, dichtbij het 350 jaar oude landgoed Ockenburgh en het strand van Kijkduin. Deze plek biedt mogelijkheden voor ontspannen wonen. Met alle winkels, scholen en sportvoorzieningen dichtbij. Het strand ligt op slechts 10 minuten fietsafstand; op de mooiste plekjes van Den Haag op een kwartiertje.

Fase 1
Fase 1 omvat 5 verschillende woningtypen: 22 herenhuizen in 2 typen, 8 twee onder een kapwoningen in 2 typen en 2 vrijstaande villa’s. De plafondhoogte op de begane grond is 3 meter. Alle woningen zijn gelegen op een riante kavel.

De architect heeft zich laten inspireren door de rijk gedetailleerde architectuur van de 19e eeuwse huizen langs de Haagse parkranden. Door individueel te kiezen opties, de variatie in kleur en materiaal en de verschillende ornamenten krijgt elk huis karakter en een eigen gezicht. Eenheid in verscheidenheid. De rijke detaillering en asymmetrie in combinatie met het vele hout en baksteen maakt de huizen tot een lust voor het oog.

Een van de bewoners:”Een prachtige wijk. Mooi gelegen bij park Madestein, in de buurt van alle voorzieningen die Den Haag rijk is en met een uitstraling die ons enorm aanspreekt. De woningen zijn snel en netjes gebouwd. Fijn ook dat we al onze wensen hebben kunnen verwerken in de woning dankzij het maatwerktraject met jullie woonconsultant”

Fase 2
Met de bouw van fase 2 werd in april 2016 gestart. Inmiddels staan de casco’s van de woningen, liggen de kappen er al op en wordt er volop gemetseld.

Fase 3 en 4
Naast ons plan bouwt Bouwbedrijf Knaap aan fase 3 en 4 van Vroondaal aan het Park.

Fase 5
Op donderdag 23 juni jl. startte de verkoop van fase 5. Er meldden zich veel serieuze belangstellenden. Verwacht wordt dat ook deze woningen snel verkocht zullen worden.

Met de nieuwbouw van fase 5 krijgt de goede samenwerking tussen opdrachtgever BPD/Synchroon en architect ZVA een mooi vervolg. Naar verwachting wordt begin 2017 gestart met de bouw van de 37 herenhuizen en 6 twee-onder-eenkapwoningen in deze fase. Ze hebben een iets andere architectuur dan de eerder gebouwde woningen, één die wederom gebaseerd is op de rijk gedetailleerde architectuur van de 19e eeuwse huizen langs de Haagse parkranden. Ook hier zijn individueel te kiezen opties, en heeft elk huis karakter en een eigen gezicht dankzij variatie in kleur en materiaal en de verschillende ornamenten.

Kijk voor meer informatie over de woningen in deze nieuwe wijk op www.vroondaalaanhetpark.nl.

160713-Vroondaal-fasen-1-2-5-a.jpg
160713-Vroondaal-fasen-1-2-5-b.JPG
160713-Vroondaal-fasen-1-2-5-c.JPG
160713-Vroondaal-fasen-1-2-5-a.jpg
160713-Vroondaal-fasen-1-2-5-b.JPG
160713-Vroondaal-fasen-1-2-5-c.JPG