Villa Hoogenburgh – een uniek woonconcept

12 april 2016

De nieuwe Villa Hoogenburgh heeft een uniek woonconcept dat door opdrachtgever Den Hoed Projekt is ontwikkeld in overleg met Pallia Zorgbureau en de Gemeente Westland. Daaraan is behoefte in deze tijd van grote veranderingen in de zorgwereld. Op basis van de kennis en kunde van alle betrokkenen, getoetst met potentiële bewoners, is een appartementencomplex ontstaan dat levensloopbestendig is. De 21 appartementen bieden vele mogelijkheden voor de toekomst. Waal dacht mee om het gebouw qua voorzieningen geschikt te maken.

Onzichtbare hulpmiddelen
Het valt niet op, maar het complex is zodanig gebouwd dat bewoners en gasten met hulpmiddelen geen hinder ondervinden van te smalle deuren, onneembare drempels en andere obstakels. En zo zijn er meer slimmigheden in de bouw verwerkt. Bij de voordeur is een voorziening meegenomen waarmee de voordeur in de toekomst gemakkelijk aangepast kan worden zodat deze op afstand open en dicht kan worden gedaan. In het plan is ook een gemeenschappelijke ruimte en tuin met terras opgenomen, waar bewoners en gasten elkaar kunnen ontmoeten. Bij deze ruimte bevindt zich een gezamenlijke keuken, slaapkamer en badkamer. Familie die niet in de buurt woont, kan dus overnachten om te helpen in geval van behoefte aan extra zorg van bewoners.

Veilig gevoel
Ook is aan de veiligheid van de bewoners gedacht. Bijvoorbeeld door het gebruik van hoogwaardig hang- en sluitwerk en een modern intercomsysteem. Daarbij is er de sociale controle van buren die het gevoel van veiligheid vergroot. Het gebouw is erop voorbereid om in de toekomst zorg op afstand te verlenen. Zo is een digitaal netwerk voorbereid waarmee individuele bewoners met hun zorgverlener of familie ondersteuning kunnen krijgen, via tablet of beeldverbinding.

Keuze voor Villa Hoogenburgh
De korte loopafstand naar het centrum van ‘s-Gravenzande, de fraaie architectuur en de ruime appartementen met riante balkons zijn redenen geweest voor kopers om een woning in Villa Hoogenburgh te kopen. Daarnaast bestaat er bij veel kopers de wens om gelijkvloers te wonen. Ook de kleinschaligheid van het complex wordt gewaardeerd. Villa Hoogenburgh is te verdelen in 2 delen met elk een lift. Per deel bevinden zich maximaal 3 woningen op een verdieping. Het gebouw is daardoor erg overzichtelijk, en de loopafstanden zijn kort.

Luxe uitstraling
De ligging, de fraaie vormgeving van het gebouw, de diversiteit van de appartementen, de eigen parkeergelegenheid en de privé fietsenberging op de begane grond maken dit appartementencomplex zo mogelijk nog unieker. Het vier woonlagen tellende gebouw heeft een luxe uitstraling: zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde. De twee identieke entrees geven het gevoel van een warm welkom. Dat het gebouw voor de bewoners toekomstbestendig is, is niet direct visueel op te merken. Het is voor hen dan ook prettig om zo lang mogelijk te wonen in een appartement dat geen uitgesproken zorguitstraling heeft.

Prijssegmenten
De 5 verschillende typen appartementen in 1 complex hebben alle een eigen karakter. Het project is daarmee geschikt voor verschillende doelgroepen, met elk een eigen prijssegment. Dankzij het gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen en de toepassing van moderne installaties en systemen, zijn de energie- en onderhoudskosten bijzonder laag, waardoor er meer besteedbaar inkomen overblijft voor de bewoners.

Individuele woonwensen
Ideeën van bewoners om hun appartement in te delen volgens eigen woonwensen zijn uitgewerkt met de woonconsultant van Waal. Met leefiD® hadden de bewoners maximale keuzevrijheid om de woning perfect te laten aansluiten op hun persoonlijke identiteit. Dankzij deze vrijheid en zeggenschap in hoe de bewoner wil wonen en leven, kon samen met Waal het ideale thuis worden gecreëerd. Laura Plasmeijer, woonconsultant Waal: “Bij oplevering hebben de kopers aangegeven heel tevreden te zijn over Waal. Vanaf het eerste contact met de woonconsultant tot en met de oplevering door het uitvoeringsteam. Ze gaven aan erg blij te zijn met de nette afwerking van de woning en zien ernaar uit om in hun nieuwe huis te gaan wonen!”

160412-Villa-Hoogenburgh-ontzorgt-1.jpg
160412-Villa-Hoogenburgh-ontzorgt-2.jpg
160412-Villa-Hoogenburgh-ontzorgt-3.jpg
160412-Villa-Hoogenburgh-ontzorgt-1.jpg
160412-Villa-Hoogenburgh-ontzorgt-2.jpg
160412-Villa-Hoogenburgh-ontzorgt-3.jpg