‘Tweede’ start bouw Sola Gratia

1 oktober 2012

Op vrijdagmiddag 28 september jl. werd de symbolische eerste paal geslagen voor het woonzorgcentrum Sola Gratia in Schoonhoven. Het moment voelde voor de opdrachtgever als een tweede start van de bouw: al enkele maanden eerder waren alle bouwpartners en adviseurs gestart met de bouw van het virtuele prototype.

De heer De jong, lid Raad van Bestuur van Zorgpartners Midden-Holland en de heer De Wolf, directeur Services van Woonzorg Nederland, gaven in hun toespraak aan alle vertrouwen te hebben in een voorspoedige realisatie van het project. In de voorbereiding zijn alle wensen van de opdrachtgever besproken met als doel een prettige, optimale beleving van het pand door de eindgebruikers. Het moderne zorgcentrum zal het huidige Sola vervangen en staat voor christelijke verbondenheid, aandacht voor de mensen en hoge kwaliteit van zorg en dienstverlening. Het complex zal uiteindelijk onderdak bieden aan 47 bewoners.

Alle wensen werden in het gebouw opgenomen. Samen met onze maakpartners is in zeven weken een prototype van het gebouw gemodelleerd in een BIM, compleet met alle installaties en productietekeningen van onder andere kozijnen en prefab beton. Dit model werd vervolgens in één dag definitief opgeleverd aan opdrachtgever Woonzorg Nederland en doet ook dienst als facilitair model (FIM). Tijdens de virtuele bouw van het pand die in een gezamenlijke ruimte plaatsvond, kwamen fouten naar boven die letterlijk ter plekke door de maakpartners konden worden opgelost. Faalkosten bij de werkelijke bouw worden op die manier in een vroeg stadium voorkomen.

Waal gelooft dat met ketenintegratie proces- en productinnovaties worden gestimuleerd en investeert daarom in duurzame samenwerking met maakpartners.

IMG_0464.JPG
IMG_0461.JPG
IMG_0459.JPG
IMG_0464.JPG
IMG_0461.JPG
IMG_0459.JPG