Bouw sport- en wooncomplex Westwijk Vlaardingen gestart

6 juli 2018

Op donderdag 5 juli is gestart met de bouw van het nieuwe sport- en wooncomplex aan het Erasmusplein in Vlaardingen. Het hele gebouw wordt energieneutraal en gasloos. Energie wordt opgewekt met bijna 1000 zonnepanelen.

Gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen en Waal hebben de start van de bouw gevierd met omwonenden en kinderen die in de sporthal gaan schoolgymen. Leerlingen van basisschool de Wereldwijzer maakten zeepbellen als startsein. Wethouder Arnout Hoekstra en directeur-bestuurder Marieke Kolsteeg van Waterweg Wonen sloegen daarna samen de eerste paal.

In het gebouw komen 46 appartementen, een sporthal en is er ruimte voor winkels en horeca. De appartementen worden verhuurd door Waterweg Wonen. De sporthal wordt gebruikt door de basisscholen in de Westwijk. Deze maken nu nog gebruik van de sporthallen aan de Floris de Vijfdelaan. Zodra het gebouw klaar is worden de oude hallen gesloopt.

Het plein tussen de nieuwe sporthal en de bestaande winkels wordt aan de kant van de sporthal een verblijfsplein. De parkeerplaatsen voor de winkels blijven gehandhaafd, maar het doorgaande verkeer wordt van het plein geweerd. Het plan is om de busroute en het doorgaande verkeer om te leiden over de Spinozastraat (vroeger Tussenpad).

180706-Westwijk-eerste-paal-1.jpg
Westwijk-KOW-centrumplan-Westwijk-Vlaardingen.jpg
Westwijk-KOW-vogelvlucht-zuidoost-Centrumplan-Westwijk.jpg
180706-Westwijk-eerste-paal-1.jpg
Westwijk-KOW-centrumplan-Westwijk-Vlaardingen.jpg
Westwijk-KOW-vogelvlucht-zuidoost-Centrumplan-Westwijk.jpg